Atacantul roman Adrian Mutu, de la clubul italian Fiorentina, afla luni verdictul Tribunalului Anti-Doping al Comitetului Olimpic Italian in cazul de dopaj cu sibutramina.
Mutu a fost gasit pozitiv la sibutramina in urma controalelor anti-doping efectuate dupa meciurile jucate de Fiorentina pe 10 ianuarie, cu Bari (2-1, Mutu a marcat un gol), si 20 ianuarie, cu Lazio (3-2, Mutu a marcat doua goluri). Mutu a fost suspendat apoi provizoriu in data de 28 ianuarie si risca sa primeasca luni o suspendare de un an, cat a cerut procuratura, care a retinut totusi ca acest caz nu reprezinta la o recidiva fata de cel cu cocaina avut de jucatorul roman la Chelsea, in 2004, cand a primit o suspendare de sase luni.
Potrivit presei din Firenze, avocatii lui Mutu sunt optimisti in legatura cu faptul ca jucatorul va primi o pedeapsa mai mica decat cea solicitata de procurori, ei sperand ca Tribunalul Anti-Doping va tine cont de argumentatia ca jucatorul a consumat de buna credinta pastilele de slabit care contineau substanta interzisa, sibutramina, fara a avea cunostinta ca aceasta e continuta in conditiile in care nu era mentionata pe prospectul medicamentului.
Dupa cum a relatat in ultimele zile presa italiana din Firenze, Mutu va ramane la Fiorentina si in cazul unei pedepse maxime, dorinta jucatorului fiind aceea de a-si rascumpara greseala comisa prin luarea unor pastile de slabit fara avizul medicului echipei, pastile pe care le credea naturale suta la suta.
Giovani Becali, agentul fotbalistului, a subliniat ca fata de el conducerea clubului nu a pomenit de o despartire, iar Mutu nu a primit nicio oferta din alta parte. ”Asteptam verdictul si sper ca Mutu sa primeasca mai putin de un an de suspendare”, a afirmat Becali. Mutu se afla sub contract cu clubul viola pana in 2012.
Mutu se antreneaza cu echipa si e nerabdator sa revina pe gazon, dar e putin probabil sa mai apuce sa joace in acest final de sezon.
Tribunalul National Antidoping (TNA) din Italia a anuntat la 29 ianuarie suspendarea lui Adrian Mutu, pana la judecarea cazului de dopaj in care este implicat. Potrivit unei informatii furnizate pe 28 ianuarie de CONI, analizele de laborator efectuate pe probe recoltate in 10 ianuarie, la finalul partidei dintre Fiorentina si Bari, au relevat urme de sibutramina, un stimulent care anuleaza senzatia de foame.
Aceeasi substanta a fost depistata si in probele recoltate pe 20 ianuarie, dupa meciul pe care Fiorentina l-a castigat cu scorul de 3-2, in fata formatiei Lazio Roma, in Cupa Italiei. AGERPRES