septembrie 28, 2023

Muniție neexplodată în pădurea de la Aghireș

0

În cursul zilei de marți, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit în pădurea din apropierea localității Aghireș pentru asanarea unor elemente de muniție neexplodate. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind 54 proiectile perforante calibru 20 mm, 144 gloanţe perforante calibru 14,5 mm și 213 gloanţe calibru 7,62. Ele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior. Munițiile au fost descoperite de către niște muncitori care executau lucrări de amenajare și provin din al doilea Război Mondial.

Pompierii vă recomandă respectarea unor reguli stricte pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate. Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, demontarea focoaselor sau altor părţi componente, ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

În cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut