Muniție neexplodată în pădurea de la Aghireș

0
249

În cursul zilei de marți, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit în pădurea din apropierea localității Aghireș pentru asanarea unor elemente de muniție neexplodate. Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind 54 proiectile perforante calibru 20 mm, 144 gloanţe perforante calibru 14,5 mm și 213 gloanţe calibru 7,62. Ele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior. Munițiile au fost descoperite de către niște muncitori care executau lucrări de amenajare și provin din al doilea Război Mondial.

Pompierii vă recomandă respectarea unor reguli stricte pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate. Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, introducerea muniţiilor în foc, demontarea focoaselor sau altor părţi componente, ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

În cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.