Municipalitatea acordă și în acest an tichete sociale pentru copiii de grădiniță

0
188

      Direcția de Asistență Socială Comunitară (DASC) din cadrul Primăriei Municipiului Zalău acordă și în acest an stimulente educaționale elevilor din municipiu care fac parte din familii vulnerabile.

Scopul măsurii este de a sprijinii familiile vulnerabile astfel încât rata abandonului școlar încă de la vârste fragede să fie diminuată. Stimulentul se acordă pentru anul școlar 2021-2022 sub formă de tichet social, în baza legii 248/2015 privind stimularea participării în învățămantul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Potrivit informării Primăriei Zalău, pot beneficia de stimulent educațional copiii înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar și care se află în una din următoarele situații:

  • provin din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;
  • se află în îngrijirea persoanelor desemnate de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată cu modificările și completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei, respectiv 530 lei pe membru de familie.

       Tichetele sociale pentru grădiniță sunt condiționate de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare. Informații suplimentare cu privire la această măsură de sprijin se pot obține la  Direcția de Asistență Socială Zalău – Serviciul Evidenţă şi Plată Beneficii de Asistenţă Socială, telefon 0260/661769, interior 108, sau pe siteul https://daszalau.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.