Municipalitatea acordă și în acest an tichete sociale pentru copiii de grădiniță

      Direcția de Asistență Socială Comunitară (DASC) din cadrul Primăriei Municipiului Zalău acordă și în acest an stimulente educaționale elevilor din municipiu care fac parte din familii vulnerabile.

Scopul măsurii este de a sprijinii familiile vulnerabile astfel încât rata abandonului școlar încă de la vârste fragede să fie diminuată. Stimulentul se acordă pentru anul școlar 2021-2022 sub formă de tichet social, în baza legii 248/2015 privind stimularea participării în învățămantul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Potrivit informării Primăriei Zalău, pot beneficia de stimulent educațional copiii înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar și care se află în una din următoarele situații:

  • provin din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;
  • se află în îngrijirea persoanelor desemnate de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată cu modificările și completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depășesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei, respectiv 530 lei pe membru de familie.

       Tichetele sociale pentru grădiniță sunt condiționate de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare. Informații suplimentare cu privire la această măsură de sprijin se pot obține la  Direcția de Asistență Socială Zalău – Serviciul Evidenţă şi Plată Beneficii de Asistenţă Socială, telefon 0260/661769, interior 108, sau pe siteul https://daszalau.ro/.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut