Muncitorii de la Tenaris Silcotub anunta ca la protestul de duminica din Zalau vor participa peste 1.000 de persoane

Sindicalistii cer o majorare intre 250 si 350 de lei a salariilor de baza; muncitorii isi vor aduce sotiile si copii la protestul ce va avea loc duminica la ora 14.00 pe platoul de marmura

rn

Muncitorii de la Tenaris Silcotub spun ca au fost ignorati de reprezentantii societatii dupa protestul de marti de la Zalau, iar liderul sindical Alexandru Rus ne-a anuntat ca ramane valabil mega-protestul anuntat pentru duminica, pe platoul din fata Prefecturii Salaj.
Potrivit liderului sindical al muncitorilor de la Silcotub, Alexandru Rus, duminica, 5 august, incepand cu ora 14:00, pe platoul de marmura din fata Prefecturii vor fi prezenti circa 1.000 de oameni, muncitorii din Tenaris Silcotub, cu tot cu membrii familiei, copii, sotii, socri, si va fi un mega miting, in speranta de a atrage atentia conducerii Tenaris ca problema salarizarii este una foarte serioasa.
Liderul sindical sustine ca daca nici dupa protestul de duminica reprezentantii Tenaris nu cheama sindicatul la negocieri, muncitorii sunt hotarati sa continue si sa intensifice manifestarile de protest pana cand vor obtine majorarile de salarii.
"Tenaris Silcotub trebuie sa vina la masa negocierii si sa accepte propunerile sindicatului, cu o majorare salariala la salariul de baza intre 250 – 350 lei. Atunci cand Tenaris accepta propunerile noastre, noi automat oprim orice actiune de protest. Atunci vom pune punct", ne-a declarat liderul sindical din Tenaris Silcotub Zalau, Alexandru Rus.

rn

Sindicalistii spun ca mai bine
de jumatate din salariati sunt
platiti cu minimul pe economie

rn

Liderul sindical al muncitorilor din Tenaris Silcotub a prezentat public, la protestul de marti, 31 iulie, prin portavoce, revendicarile si nemultumirile angajatilor pe care ii reprezinta. Alexandru Rus a tinut sa faca cunoscut si faptul ca peste 54 la suta din cei aproape 2.000 de muncitori ai Tenaris sunt platiti cu salariul minim pe economie, sau chiar mai putin, in unele cazuri.
Protestatarii s-au incolonat marti intr-un mars pe bulevardul Mihai Viteazul, blocand circulatia pe o banda, in directia spre centru. Au afisat pancarte cu revendicarile salariale, dar si cu mesaje impotriva Guvernului, parlamentarilor si impotriva PSD, fiind dotati si cu steaguri, vuvuzele si fluiere.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *