Muncim mult si avem concedii scurte

0
6

Peste 41 de ore a stat, in medie, un angajat roman la serviciu, intr-o saptamana din ultima parte a anului trecut. Statistica arata ca muncim mai mult decat confratii europeni, care au petrecut la munca 40,4 ore/saptamana.
Totusi, acest lucru nu inseamna, neaparat, si o productivitate crescuta. In plus, putin angajatori platesc orele suplimentare lucrate de catre angajati.
Daca in statele nou-intrate in Uniunea Europeana se munceste cel mai mult, francezii si germanii se bucura de ceva mai mult timp liber. Astfel, in Franta, salariatii stau la serviciu 38,4 ore/saptamana, in timp ce nemtii au la dispozitie cele mai multe zile libere – in total, 40 de zile de concediu si sarbatori legale.
Din punct de vedere al zilelor de concediu cu plata la care au dreptul angajatii din Romania, tara noastra se plaseaza la coada clasamentului. In timp ce suedezii si nemtii isi pot lua 33 de zile pe an, romanii beneficiaza de 21 de zile, fiind urmati doar de anhajatii din Cipru si Estonia, cu 20 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.