Munca de acasa, fara acte aditionale

Privitor la situatia actuala, unele firme pot permite angajatilor sa munceasca de acasa, lucru prevazut si de legislatia muncii din Romania.
Astfel, si in perioada starii de alerta, trecerea salariatilor in regimul muncii de acasa va putea fi facuta fara acte aditionale, potrivit unui proiect adoptat luni, 11 mai, de Guvern.
"Pe durata starii de alerta, angajatorul poate dispune unilateral desfasurarea activitatii in regim de telemunca sau munca la domiciliu", potrivit proiectului de lege adoptat luni, 11 mai 2020, de catre Guvern.
Asadar, angajatorii care decid de acum inainte sa isi trimita salariatii sa lucreze de acasa o pot face fara fie necesara incheierea unor acte aditionale.
Potrivit legislatiei in vigoare:
– nu e corect/legal sa li se sisteze acestor angajati dreptul la tichetele de masa; daca acestia primeau inainte sa fie trimisi sa lucreze de acasa tichete de masa atunci au dreptul sa le primeasca in continuare;
– exista unele conditii ce privesc pontajul la munca la domiciliu si la telemunca, prevazute de legislatia in vigoare, etc.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *