Multicom Zalau: "Responsabilitatea sociala ar trebui sa fie în ADN-ul fiecarei companii"

0

150.000 de lei este suma donatiilor facute in 2019 de Multicom Zalau. De 8 ani, compania salajeana inapoiaza catre comunitate, in medie, 40.000 de euro pe an, sub forma de donatii si voluntariat.

rn

Educatie, sport, sanatate, cazuri caritabile si initiative sociale. Acestea sunt domeniile in care conducerea Multicom Zalau a investit cei mai multi bani in acest an. Firma Multicom doneaza anual o parte din profit comunitatii din care face parte, pentru ca simte ca este o responsabilitate sociala.
"PROFITUL trebuie sa se intoarca in comunitatile in care actionam". Aceasta este filosofia de business a celor de la Multicom Zalau, care aloca, de mai bine de opt ani incoace, aproximativ 40.000 de euro pe an, pentru proiectele comunitatilor din judetul Salaj (si nu numai). Responsabilizarea agentilor economici, a investitorilor locali fata de societate, ceea ce mai nou se numeste pompos "Corporate Social Responsability" (CSR) o fac cei de la Multicom de foarte multi ani, numai ca au privit-o mereu ca pe o normalitate, o obligatie morala pe care orice firma ar trebui sa o aiba "in ADN-ul sau".
Implicata in peste 20 de proiecte caritabile sociale sau de voluntariat numai in 2019, firma Multicom a pus "la bataie" nu doar resurse materiale, ci si umane, in proiectele in care s-a implicat. Pentru ca mana care ajuta e cel mai puternic exemplu de implicare civica, crede managerul general, Gavril Iepure.
“Consideram ca daca fiecare companie s-ar implica in diferite proiecte de raspundere sociala in judetul unde isi desfasoara activitatea si viata, altfel ar arata societatea romaneasca. Probabil ca astazi am discuta de alte rezultate la testele PISA, rata emigratiei sau cea a abandonului scolar ar fi poate mult mai scazute. Toate aceste lucruri ar contribui la o societate mai…normala, iar doar noi suntem cei care putem face aceste schimbari".
Cazurile sociale, in special cele in care sunt implicati copii sunt in fruntea "listei" donatiilor facute de Multicom anul acesta: de la sustinerea celor de la Magic Home- suport financiar si cazare pentru familiile copiilor bolnavi de cancer, la toate cazurile ajutate de catre Societatea Handicapatilor din Zalau, Asociatia Nevazatorilor din Romania, filiala interjudeteana Bihor – Salaj, sau de Asociatia "impreuna-i vom face fericiti".

rn

"1"

rn

"Nu cred ca poti sa intorci privirea, sa nu incerci sa ajuti cu ORICE poti…Sunt copii bolnavi de cancer, de epilepsie sau cu alte diagnostice greu si de pronuntat, d-apoi de indurat, copii pentru care o operatie in strainatate inseamna singura speranta, dar pentru parinti inseamna cu adevarat sapa de lemn. Sa isi vanda si resoul la care se incalzesc 10 suflete in mijlocul iernii pentru ca unul, cel mai mic dintre ei sa aiba o sansa, cat de infima, la viata! Sunt familii pentru care orice fel de ajutor inseamna diferenta intre viata si moarte…E NORMAL sa faci orice pentru a face acea diferenta! si nu ma refer aici doar la ajutorul financiar, ci si la sprijinul moral pe care il oferi o data cu el. si va mai dau un singur exemplu: familiile numeroase, care traiesc la limita saraciei, in conditii greu de imaginat, au nevoie sa deschida ochii dimineata intr-un mediu mai luminos, mai prietenos, asa ca, in unele cazuri am ales sa ajutam (si) cu materiale de constructii pentru refacerea sau ridicarea de la zero a locuintelor acestor oameni", spune Gavril Iepure.

rn

"2"

rn

Sanatatea este, de altfel un domeniu prioritar pentru Multicom Zalau. Societatea Nationala de Crucea Rosie din Romania – filiala Zalau a fost sprijinita, anul acesta, in toate proiectele sale sociale, dar si cu materiale de constructii pentru renovarea Centrului de Transfuzie Sanguina din Zalau. Iar implicarea in comunitate nu se opreste la granitele judetului Salaj. Unul dintre cele mai dragi proiecte de peste hotarele judetene este contributia la reabilitarea sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii din Cluj-Napoca (Pediatrie 1).
Pe de alta parte, insanatosirea Romaniei tine si vine in primul rand de/ din educatie, cred cei de la Multicom. Tocmai de aceea, sume importante din donatiile anuale merg catre asociatii si fundatii cu un asemenea profil: Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare Locala AGAPIS, Asociatia API Lyceum si Colegiul National Silvania. Ele au primit sprijin in organizarea de activitati cu caracter cultural, educativ, stiintific, iar elevii premianti si olimpici din judet au primit burse si premii acordate de Multicom.
|i sportul zalauan are parte, an de an, de sustinere financiara din partea Multicom. CS Handbal Club Zalau, ACS Volei Municipal Zalau si Clubul Sportiv "Porolisum" Zalau primesc aproximativ o treime din suma donata in fiecare an. Pentru ca, dincolo de performanta, sportul inseamna sanatate, iar sanatatea inseamna un trai mai bun.

rn

"3"

rn

Implicarea in comunitate este pusa in practica la modul cel mai concret de Multicom Zalau, care a sprijinit prin donatii Primaria, pentru manifestarile organizate cu ocazia Zilelor Municipiului, dar si prin sustinerea si montarea unor instalatii de iluminat ornamental festiv cu ocazia sarbatorilor de iarna. si, tocmai fiindca acestea din urma aduc cu sine taierea unui numar mare de copaci, iar latura ecologica este una dintre preocuparile Multicom, compania s-a implicat si in actiuni de impadurire la Marisel, in judetul Cluj, acolo unde au fost plantati nu mai putin de 12.000 de puieti.

rn

"4"

rn

Revenind la implicarea in cauzele sociale, ar mai fi de mentionat ajutorul oferit Asociatiei CERT Transilvania, Asociatiei Pro Teatru, Parohiei Ortodoxe Romane Zalau Porolissum sau Asociatiei Rotary Club Zalau – donatiile si actiunile de strangere de fonduri facute prin aceasta au contribuit decisiv la reabilitarea Casei Memoriale "Iuliu Maniu" din Badacin, inaugurata in octombrie anul acesta.

rn

"5"

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut