octombrie 1, 2022

Mult gunoi si amenzi usturatoare de Zilele Zalaului

53 de tone de gunoi si amenzi de peste 12.000 de lei dupa cele trei zile de sarbatoare de la Zalau.
Munti de gunoi – asta au lasat in urma cei care au chefuit pe strazile Zalaului la acest sfarsit de saptamana. In ciuda conditiilor meteo nefavorabile, zalauanii s-au distrat pe cinste de Zilele Cetatii. Atat de intens au sarbatorit, incat au lasat in urma 52,75 de tone de gunoi. Nici ploaia, dar nici buna crestere nu i-au impiedicat sa lase in urma deseurile de la produsele consumate intens in aceste zile. „Asa cum am preconizat, cantitatea de deseuri a fost in crestere comparativ cu anul anterior. Vineri a fost o zi normala de lucru, am reusit sa terminam repede, sambata am finalizat curatenia la ora 4, iar dupa ziua de duminica, activitatile de salubrizare s-au finalizat in jurul orei 6 dimineata. Toti cei 12 agenti au actionat in decursul celor trei zile de sarbatoare si nu a fost nevoie sa suplimentam cu personal”, ne-a declarat reprezentantul AVE Zalau, Ema Bob.
Sambata – apogeul mizeriei
Cea mai lunga zi pentru angajatii firmei care s-a ocupat de curatenia de pe platou si de spatiile in care agentii comerciali si-au montat tarabele a fost sambata. Acestia au adunat nu mai putin de 23 de tone de deseuri. Restul pana la cele aproape 53 de tone a fost adunat dupa ziua de vineri si cea de duminica, zile in care prezenta la activitatile organizate la scena montata in fata Casei de Cultura a Sindicatelor a fost redusa.
Amenzi consistente pentru scandalagii si vanzatori ambulanti
Pe perioada celor trei zile de manifestatii stradale pricinuite de serbarea Zilelor Cetatii si a Festivalului Roman, politistii locali au organizat o actiune ce a avut ca scop „combaterea actelor de cersetorie, depistarea si identificarea persoanelor care desfasoara activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, fluidizarea traficului in anumite portiuni, precum si mentinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale si a pietelor din municipiu”, informeaza reprezentantii Politiei Locale Zalau, intr-un cominicat oferit presei. In acelasi comunicat se precizeaza ca au fost aplicate 31 de sanctiuni contraventionale, cu o valoare totala a amenzilor de 5730 de lei. Doar 10 sanctiuni au fost aplicate persoanelor care au tulburat fara drept ordinea si linistea publica, au adresat injurii, au indemnat la acte de cersetorie sau au mutat fara drept indicatoare rutiere. Restul sanctiunilor au fost aplicate comerciantilor care au desfasurat activitati stradale fara sa aiba contract incheiat cu Primaria Municipiului Zalau.
Jandarmii i-au pazit si i-au amendat pe salajeni
Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj a asigurat ordinea si linistea publica pe timpul desfasurarii manifestarilor prilejuite de sarbatorirea Zilelor Municipiului, cu peste 70 de agenti. „Au fost aplicate 34 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 6.600 lei, din care opt au fost acordate de catre echipajele de jandarmi pentru ilegalitati privind comertul stradal, respectiv 3 amenzi in valoare de 3000 de lei si 5 avertismente. Cele-lalte 26 de sanctiuni contraventionale au fost acordate in baza Legii 61 privind ordinea si linistea publica, pentru fapte cum ar fi: tulburarea linistii locatarilor prin producerea de zgomote la ore tarzii, adresarea de cuvinte jignitoare sau provocare de scandal. In baza acestei legi s-au acordat 14 amenzi in valoare de 3600 lei si 12 avertismente. Majoritatea faptelor de natura sa tulbure ordinea si linistea publica au fost savarsite pe fondul consumului de alcool”, conform datelor furnizate intr-un buletin informativ oferit de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj.
Multa distractie cu bani putini, spun oficialii
Edilul Zalaului crede ca cele trei zile de sarbatoare din acest final de saptamana si-au atins scopul. „De Zilele Zalaului am incercat sa aducem formatii care sa fie pe toate gusturile, e adevarat, in limita unui buget auster, asa cum este si perioada. Dar dupa cum s-a putut vedea, a fost multa lume, incepand chiar de vineri, de la cantaretii locali. Cred ca evenimentul a fost gustat pentru ca trebuie sa ne sarbatorim, este cetatea noastra si ne dorim ca ea sa fie tot mai prospera”, a declarat primarul municipiului Zalaau, Radu Capalnasiu. Cu mai multe detalii despre evaluarea Zilelor Cetatii 2011 vom reveni in editia de maine.
20 de salajeni au plecat cu electocasnice de la Zilele Zalaului
Duminica a avut loc si tragerea la sorti a castigatorilor campaniei de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Campania a fost organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare ROREC si Primaria Zalau. Cei 20 de salajeni care au renuntat la produsele vechi au castigat in urma extragerii de duminica mixere, calcatoare si masini de spalat. Lista castigatorilor: Vaida Bogdan, Blaga Bogdan, Barbor Rodica, Ciocmarean Ana Maria, Birtazan Margareta, Cozma Vasile, Papp Robert, Terhes Ionut, Vid Minodora, Terhes Daniela, Sabau Florica, Papita Romulus, Ardelean Florita, Pop Cristina, Crisan Viorica, Porcsalmy Stefan, Csiszar Ileana, Doboldan Mihai, Chindris Cosmin, Maticiuc Catalin.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.