noiembrie 29, 2022

Motiunea impotriva Ministrului Finantelor, Orban nu accepta sa fie judecat de cei care au facut praf bugetul

Luni, 10 decembrie 2019, motiunea simpla depusa in Senat de catre PSD, la adresa Ministrului de Finantelor Florin Citu, a trecut cu 59 de voturi "pentru, 56 de voturi "impotriva" si doua abtineri.

rn

Social-democratii îl acuza pe Florin Cîtu, pe langa vulnerabilizarea cursului datorita declaratiilor si de faptul ca a împrumutat România, la nici doua saptamâni de la preluarea mandatului de ministru, cu 3,4 miliarde de lei.

rn

Dupa votul motiunii, Florin Cîtu a declarat: Ceea ce se întâmpla astazi în România, ca suntem vizati de o procedura de deficit excesiv, ca trebuie sa calmam pietele, se datoreaza acestor minciuni pe care le-au spus social democratii si în speta domnul Teodorovici. Aici cred ca ar trebui sa fie legea responsabilitatii care sanctioneaza cu închisoarea pe cei care au mintit în privinta bugetului. Daca PNL îmi cere demisia, îmi voi da demisia. Daca era o motiunea serioasa, discutam. E clar ca nu exista niciun argument. Românii vor aprecia ca am spus adevarul."

rn

Chiar daca motiunea simpla cu titlu; "Guvernare PNL-numele tau este austeritate" la adresa lui Citu a trecut, nu obliga la demiterea ministrului". De altfel premierul Ludovic Orban a respins posibilitatea demiterii din guvern a lui Citu care a declarat ca, daca PNL îi va cere, va demisiona.
In schimb, Orban a declarat: "Sa accept ca ministrul de Finante sa fie judecat de cei care au facut praf bugetul? Ultimul partid care sa vorbeasca despre finantele publice este PSD. Teodorovici, initiatorul motiunii simple, ar trebui sa dea explicatii în alta parte PSD a mintit cu nerusinare ca PNL taie pensiile, dar ei nu au prevazut în buget banii pentru pensii. Sa nu prevezi bani pentru concediile de materniate, pentru ajutoarele de încalzire, pentru plata lucrarilor prin PNDL, asta a facut PSD si acum vine sa depuna motiune împotriva lui Florin Cîtu. Voturile lor nu fac decât sa îi ridice un soclu."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *