ianuarie 31, 2023

Deputat PNL, trimis în judecată pentru dare de mită

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a decis trimiterea în judecată a unui deputat PNL de Timiș care ar fi încercat să mituiască parlamentari AUR ca să nu se prezinte la moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu, din septembrie anul trecut. Alături de deputat este trimis în judecată, în aceeași cauză, și directorul general al Societății de Transport Public Timișoara.

Absența de la vot, egal cu promovarea unor apropiați

Potrivit DNA, la data de 1 octombrie 2021, ”în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid. Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 5 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”.

În urma cercetărilor, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpaților Șandru Cosmin, deputat în Parlamentul României și Bitea Nicolae-Florin, director general al Societății de Transport Public Timișoara, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

”Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează DNA.

Parlamentarii AUR au publicat înregistrări ale tentativei de mită

La momentul respectiv, când lupta pentru înlăturarea Guvernului Cîțu era în toi, liderul AUR George Simion ieșea public cu dezvăluiri referitoare la tentativele unor liberali de a-i ”cumpăra” pe parlamentarii formațiunii sale.

“Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi. Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii (…) Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscut poziţiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupţie la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video”, a declarat George Simion, la Parlament.

Au apărut și înregistrările ”tentativei” de mituire: “- Există vreo şansă să negociem? – Eu zic că nu. – Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia, ia spune? (…) Promovăm câţiva oameni unde vrei tu. Nu ştie nimeni. Îi facem membrii PNL de formă şi gata”.

Se pare că aceste înregistrări au ajuns la DNA și au fost identificați autorii tentativei de mituire: deputatul liberal Cosmin Șandru și și directorul general al Societății de Transport Public Timișoara.

2 thoughts on “Moțiunea anti-Cîțu face victime și acum

  1. Felicitări autoarei articolului, problemele trebuie spuse pe față. Noi nu am uitat că liberalii au venit la putere mituind 10 parlamentari psd, era și como printre ei !

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut