ianuarie 31, 2023

Mort de beat, la plimbare cu mașina prin Cehu Silvaniei

Un bărbat din Iași s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan, beat criță, în miezul zilei, pe o stradă din Cehu Silvaniei.

În 17 noiembrie, la ora 12:40, polițiștii au oprit în trafic, în orașul Cehu Silvaniei, un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un bărbat, de 46 de ani, din județul Iași.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul alcotest, rezultatul fiind 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Asta înseamnă o concentrație dublă în sânge, adică aproape de coma alcoolică.

În funcţie de gradul de alcoolemie, există următoarele grade de stare de ebrietate: uşoară (0,5 – 1,5 la mie), medie (1,5 – 2,5 la mie) şi avansată/comă alcoolică (peste 2,5 la mie).

Conducătorul auto a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Codul Rutier prevede o limită de 0,80 mg/l alcool pur în sânge, adică 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, dincolo de care apare răspunderea penală.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut