Monument in cinstea lui Iuliu Maniu, dezvelit ieri la Șimleul Silvaniei

Monument in cinstea lui Iuliu Maniu, dezvelit ieri la Șimleul Silvaniei

In prezența unui public numeros, la Simleu Silvaniei a fost inaugurat ieri un monument ridicat în cinstea marelui om politic sălăjean Iuliu Maniu.
Nu au lipsit de la eveniment nici oficialitățile. Au participat, pe lângă autoritățile locale, europarlamentarul Daniel Buda, Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Lucian Bode, deputat PNL.
Evenimentele de ieri au început la ora 10.00, la Biserica Greco-Catolică din oraș, la ora 12.30 a avut loc sfințirea monumentului, urmată apoi de un simpozion susținut de istoricul dr. Marin Pop, de dr. Ioan Boila și prof. Silviu Junjan.“Anul trecut, la Simleu Silvaniei a fost inaugurat și un grandios monument ridicat în cinstea lui Corneliu Coposu, încă de atunci autoritățile anunțând realizarea unui monument al lui Iuliu Maniu.
Simbol al rezistenței și patriotismului, Iuliu Maniu a rămas în memoria colectivă drept unul dintre cei mai devotați făuritori ai destinului României moderne. stop_coloana A fost lider politic de seamă în perioada interbelică și a avut un rol important în realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918. A fost președintele Partidului Național {ărănesc și prim-ministru al României. Este originar din Bădăcin, comuna Pericei.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *