Monitorul Oficial, disponibil gratuit

0
143

De luni, 5 aprilie, cetățenii au acces gratuit la toate actele normative emise de autorităţi și publicate în Monitorul Oficial, varianta electronică. Până acum, cei interesaţi puteau să cumpere varianta tipărită a Monitorului Oficial, în timp ce varianta electronică oficială era accesibilă doar 10 zile de la publicare, fără posibilitatea de căutare, salvare sau imprimare a informațiilor dorite. Pentru a intra în posesia unui act întocmit de un organ al statului, cetăţenii erau obligaţi să apeleze la diferite platforme neoficiale sau la serviciile unor companii private.

„Este un pas important în conformitate cu dreptul de informare publică al cetăţeanului şi cu transparenţa în funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor publice. Practic, orice cetăţean va putea să folosească tot ceea ce publică Monitorul Oficial Partea I, Partea a II-a. Toate actele normative emise de autorităţi vor putea fi cunoscute de cetăţeni direct”, a afirmat pre;edintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Toate legile vor putea fi citite, căutate, salvate, distribuite şi imprimate de pe calculator, în format PDF, gratuit, de pe site-ul Monitorului Oficial, în aceeaşi zi cu publicarea lor.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat săptămâna trecută actul normativ pentru modificarea art. 18 din Legea nr. 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.