Monica Iacob Ridzi intra in vizorul DNA

Plangerea PNL prin care este acuzat ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi, de abuz in serviciu si delapidare, in legatura cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului, a ajuns prin declinarea competentei la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
In 19 iunie, presedintele PNL Crin Antonescu a depus la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) o plangere impotriva ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz in serviciu si delapidare, in legatura cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului.
Surse judiciare au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca Parchetul ICCJ, organul de ancheta unde a fost initial depusa plangerea PNL, a decis sa-si decline competenta in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Astfel, plangerea PNL, in care Monica Iacob Ridzi este acuzata de abuz in serviciu, va fi verificata de procurorii anticoruptie, care trebuie sa stabileasca daca acuzatiile aduse minstrului sunt fondate sau nu.
Intr-o conferinta de presa, Antonescu a spus ca va fi sesizata si Camera Deputatilor, Ridzi fiind si deputat PDL. Anonescu a cerut atunci si demisia din functie a ministrului democrat-liberal. Crin Antonescu a tinut sa caracterizeze cazul ministrului Monica Iacob Ridzi drept unul “intru totul semnificativ, simptomatic pentru starea jalnica a sistemului politic romanesc in criza, a starii politice si morale a actualilor guvernanti”, precizand ca acest sistem a fost contestat de Traian Basescu si “a sfarsit de multa vreme si pana in ziua de azi in a-l patrona”.
Antonescu a acuzat “demagogia, bataia de joc si minciuna” actualului Guvern patronat de presedintele Traian Basescu, care le cere cadrelor didactice sa faca munca patriotica, sa corecteze lucrari pe jumatate din banii cuveniti si in acelasi timp arunca jumatate de milion de euro pe fereastra, fara niciun fel de justificare si rusine. “Cand un ministru al unui guvern care s-a declarat preocupat de gestionarea crizei afirma, nonsalant: «Pe mine nu ma intereseaza costurile sau nu stiu, nu pot spune acum pe ce s-au cheltuit banii», asta este nerusinare si sfidare a platitorului de taxe”, a afirmat Antonescu, spunand ca nu mai poate permite aceasta sfidare din partea ministrului Tineretului. Evenimentele organizate de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), de Ziua Tineretului, au costat aproape 620.000 de euro, iar ministrul Monica Iacob-Ridzi sustine ca nu regreta cat a platit, ci ca este multumita de rezultat si ca aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat.
Ministerul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a organizat, tot in 19 iunie, o conferinta de presa, pentru a raspunde acuzatiilor din presa privind evenimentele de Ziua Tineretului. Ea a precizat ca finantarea programelor pentru tineret reprezinta doar 12,25% din intregul buget al ministerului si ca, la un eveniment pentru tineret organizat exista 8-9 evenimente sportive, ministrul opinand ca este nedrept sa fie acuzata in fiecare zi ca se ocupa mai mult de tineret, decat de sport. Ministrul a spus ca, din dorinta de a organiza cel mai mare eveniment de tineret postdecembrist, nu s-a uitat la bani, interesand-o rezultatul. Evenimentul si-a atins scopul, adica aproximativ 100.000 de tineri s-au distrat in toata tara de ziua lor, a spus Ridzi. Ei nu au participat doar la doua concerte, in Bucuresti si Costinesti, ci la o serie intreaga de evenimente sportive, culturale, artistice, de la arte martiale, la teatru, folk pana la streetdance.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *