În lumina reflectoarelor, pe scenă, există oameni care transcend simpla definire a unei profesii. Ei reușesc să îmbine pasiunea pentru artă, în multiplele sale forme, și să lase o amprentă inconfundabilă în lumea artistică și în inima publicului. Astăzi, ne îndreptăm atenția către o femeie talentată, care strălucește atât în muzica populară, cât și în lumea teatrului, dar și în domeniul prezentării de evenimente.
Cu un talent și cu o voce deosebite, Monica Danciu Marian se remarcă ca o prezență luminoasă în peisajul cultural contemporan. Prin muzica populară, ea își îmbrățișează rădăcinile și tradițiile, în lumea filmului și a teatrului aduce la viață personaje memorabile și captivante, iar ca prezentator de evenimente reușește să aducă energie pozitivă în fiecare colț al sălii, transformând orice ocazie într-o experiență memorabilă pentru participanți.
Are peste 14 ani de experiență în industria media, radio și televiziune, peste 200 de evenimente – spectacole, baluri, festivaluri, nunți – în țară și în străinătate. Cel mai recent și important premiu obținut a fost un premiu I, la Bistrița, la Festivalul „Mărul de Aur”, pentru interpretare umoristică, anul trecut.
„Toate premiile sunt importante pentru mine deoarece au fost obținute sub ochii ageri ai marilor artiști și actori ai României, precum Dorel Vișan, Doinița Oancea, Jean Paler, Florin Zamfirescu etc.”, spune Monica Danciu Marian.
O știți, cu siguranță, de la Hora TV, dar nu numai, iar în acest articol ne propunem să aflăm mai multe despre Monica Danciu Marian, să descoperim secretele succesului ei și să ne lăsăm inspirați de pasiunea și devotamentul său pentru artă, în toate formele ei.
La ce vârstă ați urcat pentru prima dată pe scenă?
Cred că toți copiii talentați au urcat măcar o dată pe scenă în gimnaziu dar, pentru mine, primul și, la vremea aceea, prin 2007, un mare spectacol, a fost un concert de Zilele Zăpezii, la Arieșeni!
Cum v-ați descrie evoluția ca artist și care considerați că au fost cele mai mari realizări de până acum?
Daca e să vorbim la modul general, cea mai mare realizare pentru mine este familia, dar sunt și extrem de fericită că am intrat la inimile atâtor oameni, cred că prin felul meu de a fi, prin simplitatea mea…ei știu cel mai bine…Deci, este și asta o realizare, aceea de a fi pe placul oamenilor, bineînțeles pe lângă premiile și diplomele câștigate de-a lungul anilor. Ca un om să evolueze, trebuie întotdeauna să fie cea mai bună versiune a lui.
Cum ați decis să deveniți actriță și care a fost prima experiență în lumea teatrului sau a filmului? Care a fost momentul în care ați știut că vreți să fiți actriță?
Nu sunt actriță de meserie, e mult spus, dar, participând la diferite concursuri și luând premii, chiar și premiul 1, asta a însemnat clar pentru mine că am un talent pe care trebuie să îl „șlefuiesc” și că e momentul să lucrez cu actoria până când voi avea roluri și voi juca pe marile ecrane.
Cine sau ce v-a inspirat să urmați această carieră?
Odată ce mi s-a spus că am acest talent, am dezvoltat abilitățile actoricești, ascultând și urmărind acțiunile marilor actori atunci când aceștia sunt pe scenă, iar o persoană care se dedică actoriei se poate dezvolta profesional într-o mare varietate de domenii.
Care considerați că a fost cel mai memorabil rol de până acum și de ce?
Rolul „Coana Chirița”, interpretat la Iași, la Festivalul „Iași în carnaval” 2016, a fost, de altfel, și primul rol interpretat de mine, un rol complex, cu accent, cu ținută, cu prezență, cu tot!
Care au fost cele mai valoroase lecții pe care le-ați învățat colaborând cu alți profesioniști din industrie?
Aș vorbi la nesfârșit despre asta, pentru că de la profesioniști nu poți decât să înveți, doar să vrei…Dar cel mai de bază lucru și mai pe înțeles este acela că trebuie mereu să ai încredere in tine, indiferent de meseria pe care o ai, pentru a reuși.
Care a fost primul job în televiziune?
Lucrez cu drag în televiziune din anul 2014 și e cel mai frumos lucru, e meseria care mă reprezintă cel mai bine și, ca să vă spun un secret, datorită televiziunii mi-am cunoscut soțul.
Cum gestionați emoțiile, presiunea și responsabilitatea de a comunica cu un public numeros?
Dacă e să vorbim despre emoții, eu nu știu ce sunt alea când urc pe scenă… nu e loc de emoții pentru că fac cu drag ceea ce fac și abia aștept să mă văd, să mă întâlnesc cu publicul. Cât despre responsabilități, întotdeauna există și diferă de la un eveniment la altul. Drept urmare, o provocare este faptul că mereu poți fi pus în situații imprevizibile dar, la final, trebuie să iasă totul ca la carte.
Care considerați că sunt calitățile esențiale pentru a fi un bun prezentator TV sau prezentator de evenimente? De ce anume este nevoie pentru a ajunge la sufletul omului?
Trebuie să fii autentic, oamenii se îndrăgostesc de personalitatea omului, să fii natural, uneori amuzant, convingător și uman. Trebuie să simți publicul și să „te transpui” în mintea lui, așa îi cucerești pe oameni.
Cum reușiți să mențineți un echilibru între viața personală și carieră?
Interesantă întrebare, sună ca și cum m-aș lăuda singură.Trebuie să fii o personă ordonată într-o astfel de carieră și echilibrată, de asta eu mereu îmi găsesc soluții și pe plan profesional și personal, deși uneori mai depui și eforturi pentru a reuși.
Care sunt direcțiile în care doriți să vă îndreptați cariera, în perioada următoare?
Nu obișnuiesc să îmi fac planuri, ziua de mâine este a lui Dumnezeu, dar îmi e suficient să îmi doresc să fiu cât mai mult pe buzele și la sufletele oamenilor!