Modificarile salariale trebuie transmise pana la 31 martie in REVISAL de angajatori

Modificarile salariale trebuie transmise pana la 31 martie in REVISAL de angajatori

Inspectia Muncii atentioneaza, printr-un comunicat, ca ziua de 31 martie este termenul limita pana la care toti angajatorii trebuie sa transmita in registrul general de evidenta al salariatilor (REVISAL) orice modificare a salariului de baza brut, a indemnizatiilor, sporurilor, precum si ale altor adaosuri in contextul mutarii transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat. 

rn

Alexandru Tamba, secretarul Clubului oamenilor de afaceri Zalau, a precizat ca angajatorii sunt obligati sa asigure salariul minim pe economie de 1.900 de lei, dar ca nimeni nu poate obliga angajatorul sa mareasca salariile la angajat. De pilda, primele nu e obligatoriu sa fie trecute in REVISAL. Si nici alte stimulente care nu sunt pemanente.
Mutarea CAS si CASS la angajat s-a facut de la 1 ianuarie 2018, conform noului Cod fiscal, termenul fiind prelungit doar in ceea ce priveste obligatia de transmitere a datelor catre REVISAL.
“n decembrie anul trecut si in primele trei luni ale acestui an, Inspectia Muncii a dsfasurat o campanie de nationala de constientizare prin care s-a urmarit informarea, prevenirea si nu sanctionarea angajatorilor. Actiunile inspectorilor de munca au fost legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidenta a salariatilor a elementelor raporturilor de munca ca urmare a transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.
Dupa 31 martie, Inspectia Muncii a anuntat ca va face controale si va sanctiona abarterile de la legislatia in vigoare.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *