noiembrie 29, 2022

Modernizările prind contur la Serviciului de Ambulanţă

Reabilitarea clădirilor din Zalău şi Cehu sunt aproape de final


Lucrările de reabilitare a clădirilor din Zalău şi Cehu Silvaniei care găzduiesc echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj sunt aproape finalizate, ne-a informat Liviu Balint, managerul instituţiei. “Până la sfârşitul acestei toamne se vor finaliza lucrările la cele două clădiri, apoi vor urma alte reabilitări şi dotări în limita fondurilor de care dispunem la ora actuală”, spune Balint. Lucrările vizează reparaţii capitale la tâmplărie, la faţada exterioară, la dotările din interior, dar şi altele.
Serviciul Judetean de Ambulantă (SJA) Sălaj a primit la începutul primăverii de la Ministerul Sănătătii 1.600.000 de lei, mai mult cu 500.000 de lei decât a solicitat, pentru reabilitarea şi modernizarea statiei de la Zalău şi a celorlalte patru substatii şi a garajelor aferente acestora. “Am discutat cu preşedintele Consiliului Judetean, Marc Tiberiu, şi am primit tot sprijinul dânsului pentru a transfera în administrarea Ministerului Sănătătii locatiile care apartin Consiliului Judeţean pentru a putea demara lucrările de reabilitarea şi modernizare a statiei centrale, a substatiilor şi a garajelor aferente. Sperăm ca în toamnă, la o viitoare vizită a celor de la Ministerul Sănătătii, să ne mândrim cu realizările din acest an”, a spus Liviu Balint, managerul SJA Sălaj, când a primit banii de la minister.
Pe lângă reabilitarea şi modernizarea statiilor, se doreşte o staţie nouă, la Ileanda, dar şi clădiri pentru substatiile stop_coloana de la Jibou şi Crasna, care functionează în incinta spitalelor. “Noi am început să facem proiectul pentru toate clădirile, plus ne dorim şi cel putin o statie nouă la Ileanda şi să-ncepem chiar să şi construim clădiri. La Jibou şi la Crasna functionăm în clădirea spitalelor şi ne dorim să avem propriile noastre clădiri. Chiar dacă nu o să le finalizăm anul acesta, eu sper să ducem proiectul la capăt, iar anul viitor să primim în continuare bani ca să putem finaliza lucrările”, spune Balint.
La Zalău se doreşte realizarea unei spălătorii pentru maşinile Ambulanţei, dar şi să se organizeze un circuit pentru operativitatea maximă a maşinilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *