decembrie 5, 2022

Modernizare Zalau- zona pietonala si parcare subterana

La solicitarea Graiul Salajului, Primaria Zalau ne-a transmis, miercuri 5 decembrie 2019, intentiile cu privire la rezolvarea parcarii in zona centrala, avand in vedere ca strada Unirii va deveni pietonala si demersurile facute pentru fluidizarea traficului in zona centrala in conditiile in care strazile Gheorghe Doja si Corneliu Coposu sunt si vor fi in santier. Iata care sunt acestea:

rn

1. "Primaria Municipiului Zalau are un studiu de fezabilitate care trateaza pietonizare Strada Unirii, modernnizare Piata 1 Decembrie 1918, modernizare Piata Iuliu Maniu (in fata Cladirii Transilvania si in fata Bibliotecii Judetene "Ionita Scipione Badescu"), mobilitate urbana pe strazile Tudor Vladmirescu, Porolissum (trotuare), Bujorilor, Moigradului si Cetatii.
Se intentioneaza depunerea acestui proiect pentru finantare din fonduri europene in sesiunea de depunere a proiectelor 2021-2027 (dorim depunerea proiectelor odata cu deschiderea sesiunii).
Având in vedere ca Strada Unirii va deveni pietonala, Primaria Municipiului Zalau va executa, in paralel cu lucrarile de modernizare a Strazii Unirii, lucrari de amenajare a unei parcari ternane/subterane si supraterane in actuala parcare din zona adiacenta Primariei Municipiului Zalau sau Gradina CNS, in functie de rezultatele studiului elaborat in acest sens si costurile aferente.

rn

2. incepând cu a doua parte a lunii februarie 2020, pe str. Gheorghe Doja se vor relua lucrarile de modernizare, iar pe str. Corneliu Coposu vor fi demarate lucrarile. Astfel, se va interveni pe portiuni, fara a inchide tronsoane de pe aceste strazi in vederea executarii lucrarilor. Conform studiului de trafic, atasat proiectelor tehnice aferente celor doua strazi, exista variante ocolitoare pentru a evita zonele ingustate, in urma interventiilor in carosabil.
in situatii deosebite, agentii din cadrul Serviciului Circulatie din cadrul Politiei Municipale si ai Politiei Locale vor interveni in scopul eliminarii blocajelor.

rn

3. in prezent, reprezentanti ai Primariei Municipiului Zalau, Serviciului de Administrare a Domeniului Public, Politiei Locale si Serviciului Circulatie din cadrul Politiei Municipale analizeaza posibilitatea deschiderii Strazii Unirii in dublu sens in zona din spatele Institutiei Prefectului Judetului Salaj. in functie de rezultatele monitorizarii in teren va fi luata sau nu decizia deschiderii in dublu sens a Strazii Unirii, in zona respectiva. in momentul in care va fi luata o decizie, aceasta va fi comunicata public", a transmis viceprimarul municipiului Zalau, Teodor Balajel.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *