octombrie 1, 2022

Mobilizare slaba de ziua curateniei

Proiectul ILet’s do it Romania!I este orfan anul acesta in Salaj, dupa ce anul trecut s-a dovedit un succes.
ILet’s do it Romania!I a intrat pe ultima suta de metri, sambata fiind programata ziua curateniei la nivel national. ILet’s do it Romania!I este un proiect ambitios demarat dupa actiunea similara din Estonia, unde zeci de mii de voluntari s-au adunat pentru a face curatenie in tara lor. In 2009, echipa din Romania a lansat primul apel la curatenie generala, iar de atunci se organizeaza anual ziua curateniei. Astfel, zeci de mii de voluntari din toata Romania sunt asteptati sambata sa participe la ampla actiune de colectare a gunoaielor din tara.
Proiectul ILet’s do it Romania!I a fost considerat un real succes anul trecut in Salaj. La ziua curateniei nationale din 2010 au participat aproximativ 4.300 de voluntari care au strans peste 5.000 de saci cu deseuri, cinci remorci si 20 de pubele. Daca anul trecut ziua curateniei a fost considerata o actiune reusita, de data aceasta lucrurile s-au schimbat la nivelul judetului nostru. Potrivit responsabilului regional Adrian Pop, coordonatorii ILet’s do it Romania!I din Salaj care s-au ocupat de organizarea zilei curateniei in 2010 nu au mai putut sa continue si asta s-a vazut in organizarea evenimentului. Se pare ca lucrurile s-au incropit in graba si avem, totusi, participari anuntate din partea a 50 de echipe de cate 10 oameni, in general institutii publice si primarii.
Nimeni nu-si asuma organizarea
Unul dintre partenerii importanti de anul trecut a fost Institutia Prefectului judetului Salaj, care anul acesta a anuntat ca participa doar la nivel de voluntariat. „Anul trecut m-am implicat in proiect foarte mult si am reusit sa atragem sponsori importanti, cum a fost SC AVE Salaj Ecoserv SRL sau Michelin. Anul acesta noi am lasat alte institutii sa coordoneze activitatea. Noua ne-a trimis o invitatie de participare Primaria Zalau si vom participa pe baza de voluntariat pe zona care ne va fi repartizata’, ne-a declarat subprefectul Onorica Abrudan. De cealalta parte, Primaria municipiului Zalau nu-si asuma coordonarea proiectului. Potrivit reprezen-tantului Primariei, Paul Maghiu, administratia locala isi asuma doar cele patru zone anuntate deja publicului unde aproximativ 30 de angajati proprii vor participa la ziua curateniei alaturi de membri ai Consiliului Local al Tinerilor.
Potrivit lui Adrian Pop, coordonatorul regional al proiectului, in zona Cehu Silvaniei exista o asociatie care a preluat proiectul. Primarul orasului Cehu Silvaniei, Andrei Varga, a declarat ca ziua curateniei programata pentru sambata a fost luata in serios si se lucreaza la stabilirea zonelor in care se va proceda la igienizare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.