decembrie 1, 2022

Mitropolitul Mexicului, Parinte Athenagoras, slujeste duminica pentru a doua oara la Zalau

Duminica, 13 august, la Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae din Zalau de pe strada Crasnei, sfanta liturghie va fi savarsita de “nalt Preasfintitul Parinte Athenagoras, Mitropolitul Mexicului, Americii Centrale, Insulelor Caraibe si Americii de Sud, alaturi de Preasfintitul Parinte Petroniu, Episcopul Salajului. Cei doi vor fi inconjurati de un sobor de preoti si diaconi. Parintele paroh si vicar Eparhial Ionut Pop inivita pe toti credinciosii sa ia parte la sfanta liturghie care va incepe duminica la ora 9.00.

Episcopia Salajului, de-a lungul timpului, a avut numerosi oaspeti de seama atat din tara, cat si de peste hotare, printre care amintim pe “naltpreasfintitul Parinte Ambrozie, Mitropolitul Ortodox de Helsinki, Preasfintitul Parinte Qais, Episcop de Erzurum si Vicar Patriarhal al Patriarhiei Antiohiei, “naltpreasfintitul Parinte Athenagoras, Mitropolitul ortodox al Mexicului sau “naltpreasfintitului Parinte Stefanos, Mitropolitul Tallinnului, Primatul Estoniei.

La randul sau, Episcopul Petroniu a fost de-a lungul activitatii sale in peste 2.800 de vizite, in Grecia pe muntele Athos, Egipt, Italia, Palestina, Israel, Turcia, Spania, Franta, in SUA la New-York, Los Angeles si San Francisco sau in California si in Texas, Mexic, Germania, Hawaii – Honolulu, Portugalia, in Australia la Sydney, Madagascar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *