Mitingul angajatilor Dacia s-a incheiat

Mitingul organizat, marti, la Mioveni, de Sindicatul Automobile Dacia, la care au participat peste 6.000 de persoane, s-a incheiat fara incidente, la ora 13.00, ora pana la care manifestantii au avut autorizatie pentru desfasurarea protestului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, a declarat ca mitingul de marti este primul dintr-o serie de actiuni de protest care vor avea loc in orasul Mioveni si in incinta uzinei.

“Vom face aceste mitinguri pana cand Guvernul va intelege sa isi protejeze industria auto cu contributii mari la Produsul Intern Brut si locurile de munca aferente. Nu vom accepta ca orasul Mioveni si localitatile din jur sa ajunga o vale a plangerii si ne gandim nu numai la prezent, ci si la viitorul copiilor”, a spus Pavelescu.

La ora transmiterii acestei stiri, protestatarii plecasera de la locul in care s-a desfasurat manifestatia, care a durat aproximativ o ora si jumatate.

La ora 14.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Mioveni va avea loc o intalnire organizata de patronatul si sindicatul Dacia, la care au fost invitati reprezentanti ai Guvernului, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, prefectul de Arges, Ion Popa, parlamentari ai judetului si primarii oraselor Pitesti si Mioveni si ai comunelor invecinate.

Peste sase mii de persoane au participat la mitingul organizat, marti, de Sindicatul uzinei Dacia in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni.

Liderii sindicali ai BNS si ai Sindicatului Automobile Dacia li s-au adresat protestatarilor, indemnandu-i sa fie uniti si sa nu accepte ca “sub masca unui import de masini second hand” locurile lor de munca sa fie desfiintate.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, le-a spus protestatarilor ca a vorbit cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, despre situatia de la Dacia, iar acesta ar fi promis sprijin.

Vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a spus, la randul sau, ca salariatii de la Dacia “nu doresc paine si circ, ci doar paine”.

“Am ajuns sa importam tot felul de produse din lume, am ajuns sa importam chibrituri, iar toate aceste importuri in detrimentul produselor romanesti inseamna dizolvarea locurilor de munca. Asa este si cu autoturismele si daca Guvernul va permite o taxa care sa stimuleze importul de masini vom fi in pericol sa plecam acasa cu totii. Nu va lasati manipulati si fiti uniti”, s-a adresat protestatarilor liderul sindical de la Dacia.

In fata cladirii de la balconul careia au vorbit liderii sindicali mai multi protestatari au batut in tobe si au scandat lozinci precum “Unitate”, “Sa fim uniti”, “Salvati Dacia” si “Nu plecam”.

La fata locului au fost mobilizati reprezentanti ai Jandarmeriei si ai Politiei, iar organizatorii mitingului au avut autorizatie pentru desfasurarea protestului pentru orele 12.00-13.00.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *