ianuarie 29, 2023

Miron Mitrea, trimis in judecata

Senatorul Mitron Mitrea a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul privind obtinerea de foloase pentru o locuinta a mamei sale, din comuna ilfoveana Voluntari. Dosarul a fost trimis Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
In aprilie anul trecut, Directia Nationala Anticoruptie a cerut Camerei Deputatilor aviz pentru declansarea urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, pe atunci deputat, vizat intr-un dosar de coruptie. “In conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei si art. 12 si 19 din Legea 115/1999 privind raspunderea ministeriala, republicata si avand in vedere Decizia Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie a sesizat Camera Deputatilor pentru a cere urmarirea penala fata de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada decembrie 2000 – iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Constructiilor si Turismului in perioada iunie 2003 – decembrie 2004), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006”, arata DNA.
Cercetarile efectuate au relevat ca, in perioada 2001-2002, Miron Mitrea a pretins si primit de la Irina Jianu foloase necuvenite in cuantum de peste 5,2 miliarde de lei vechi, constand in contravaloarea unor lucrari de constructii executate de SC Conimpuls SA Bacau, SC Vertcon SA Bacau si SC Regal Glass SRL Bacau la imobilul din Pipera, Strada Erou Iancu Nicolae nr. 37 D, comuna Voluntari, judetul Ilfov, proprietate a mamei demnitarului.
Procurorii DNA sustin ca, in schimbul acestor foloase, Mitrea si-a folosit autoritatea si prerogativele ca ministru al Transporturilor pentru a o numi pe Irina Jianu in functia de inspector sef adjunct la Inspectoratul de Stat in Constructii si ulterior pentru a o promova si mentine la aceeasi institutie in functia de inspector general de stat. Camera Deputatilor a respins, in 13 august 2008, solicitarea DNA de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea.
Social-democratul Miron Mitrea si-a anuntat, la inceputul lunii septembrie 2008 in plenul Camerei Deputatilor, demisia din acest for, motivand ca recurge la acest gest pentru a nu i se mai spune ca se ascunde in spatele imunitatii. Intre timp, Mitrea a fost ales senator dupa alegerile legislative din noiembrie 2008.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut