Pana la victoria din finala, Sahtior, a trecut de Tottenham (Anglia), TSKA Moscova (Rusia), Olympique Marseille (Franta) si Dinamo Kiev (Ucraina).
Echipa ucraineana Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu, a castigat Cupa UEFA, invingand, miercuri, dupa prelungiri, scor 2-1 (1-1, 1-1), formatia germana Werder Bremen, intr-un meci disputat pe stadionul Sukru Saracoglu, din Istanbul. Sahtior a deschis scorul in minutul 25 prin Luiz Adriano, care a scapat singur cu Tim Wiese si a inscris printr-o scarita peste portarul de la Werder, care a ramas spectator. Formatia germana a egalat, zece minute mai tarziu, prin fundasul brazilian Naldo, care a executat o lovitura libera de la 25 metri, iar portarul ucrainean nu a reusit sa retina balonul, pe care l-a deviat in poarta. Golul victoriei a fost inscris de Jadson, in minutul 97. In ultimul minut al prelungirilor, Pizarro a marcat, insa arbitrul Medina Cantalejo a anulat golul pentru fault in atac.
Sahtior Donetk a devenit prima echipa ucraineana si singura care castiga Cupa Uefa. Sahtior s-a impus in ultima finala a Cupei UEFA, competitie care de anul viitor se va numi Liga Europa. Sahtior Donetk a urmat unei alte echipe din Estul Europei, Zenit Sankt Petersburg, castigatoarea de anul trecut.