Miracolul aparițiilor Fecioarei Maria de la Fatima

Dragi cititori, istoria intervențiilor miraculoase ale Fecioarei Maria în lume datează încă din secolul IV, dar aceste fenomene extraordinare au luat o amploare deosebită începând din secolul XIX. Unele dintre aceste apariții au fost cercetate cu exigență de către Biserică și declarate ca fiind autentice. Printre acestea se numără și Aparițiile Fecioarei Maria de la Fatima, Portugalia, eveniment celebrat în Biserica Romano-Catolică și Greco-Catolică, în fiecare an, la data de 13 mai.

În timpul Primului Război Mondial, credincioșii din lumea întreagă se uneau într-o cruciadă de rugăciuni pentru a obține pacea prin mijlocirea Maicii Domnului. La data de 13 mai, 1917, Fecioara Maria a adus oamenilor răspunsul său, arătându-se în ziua de 13 mai în fața a trei copii portughezi, care îşi păşteau oile în locul numit Conca di Iria: Lucia, Iacinta și Francisc. Doamna în haine cernite şi cu faţa întristată le-a cerut să revină în acel loc în ziua de 13 a fiecărei luni, spunându-le că aceste apariții vor culmina cu un miracol extraordinar care va confirma autenticitatea cuvintelor celor trei păstorași. Micuții vizionari au trecut prin mari încercări în tot acest timp, au fost încarcerați de autoritățile locale, respinși de familie și de mulți săteni și priviți cu suspiciune de fețele bisericești.

La data de 13 octombie, data ultimei întâlniri anunțate de Fecioara Maria, peste 60.000 de persoane erau de față la locul aparițiilor, fiind martore la miracolul anunțat: se părea că soarele s-a desprins de pe cer şi, rotindu-se cu o viteză ameţitoare, împrăştia gigantice flăcări multicolore; fenomenul a fost înregistrat pe pelicule fotografice până la distanţe de peste 30 de kilometri. Preacurata Fecioară Maria, întărind mesajul cu o succesiune de miracole din ce în ce mai mari, a dat răspunsul său, care îi angajează pe toţi creştinii: „Recitaţi Rozariul în fiecare zi; rugaţi-vă mult şi faceţi sacrificii pentru sărmanii păcătoşi, deoarece mulţi ajung în infern, pentru că nu este nimeni care să se roage şi să se sacrifice pentru ei… Războiul se va sfârşi peste puţin timp, dar dacă nu se încetează cu ofensele grave la adresa lui Dumnezeu, nu va trece mult timp şi va începe un altul, mult mai greu… Îndepărtaţi păcatul din viaţa voastră personală şi lucraţi pentru eliminarea lui din viaţa altora, colaborând astfel cu Isus la răscumpărarea neamului omenesc”.

Împlinirea ameninţării referitoare la cel de Al Doilea Război Mondial a readus mesajul de la Fatima în atenţia lumii creştine, iar Fatima a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri de pelerinaj din întreaga lume.

Dragi cititori, este important să documentăm amănunțit întâmplările spirituale din istorie și să ne ținem departe de orice false exaltări care pot dezonora demnitatea Bisericii, dar să nu dăm sentințe înainte de a căuta cu sinceritate și în profunzime adevărul. Miracolul aparițiilor Fecioarei Maria de la Fatima a fost confirmat de mii de martori și de evenimentele supranaturale care s-au petrecut ulterior. În fața materialismului ateu, care oprimă tot mai mult societatea noastră, să nu rămânem indiferenți și să nu tratăm superficial mesajul acestor intervenții divine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *