septembrie 29, 2023

Orice adunare a “boborului” si orice eveniment care se poate lasa cu o baie sau macar un “dus de multime” se constituie intr-un prilej extraordinar pentru politicienii romani pentru etalarea calitatilor si a promisiunilor electorale.
Si daca Vanghelie & Co. ne-a obisnuit deja cu “miciada” de 1 mai, nici alti colegi de breasla de-ai domniei sale nu s-au lasat mai prejos si au dat iama in multime. Udrea a devenit amazoana invatand sa incalece cabaline, iar Monica Iacob Ridzi a dansat alaturi de tineretul patriei pe plajele insorite ale litoralului.
Induiosatori si aducatori de rating au fost si primii doi oameni din stat, Basescu si Geoana, care s-au transfigurat brusc in experti in transhumanta, muls oi si masurat lapte. Deosebit de interesati de aceasta indeletnicire straveche a poporului roman, presedintele tarii si cel al Senatului s-au deplasat cu toata cohorta de SPP-isti, tocmai in celalat capat de tara, in judetul Satu Mare, pentru a participa la Sambra Oilor.
Ajunsi la fata locului, ambii prezidentiabili au gustat traditionala paine si sare, iar dupa festinul ciobanesc, Geoana si Basescu au inceput sa cuvanteze pentru toti oierii si dragutele lor mioare. Pe langa multumirile si felicitarile de complezenta, cei doi au declarat raspicat ca nu si-au dorit sa politizeze aceasta fericita vizita printre ciobani. Ciudat, deoarece in fata scenei erau postati la fel de traditionalii “aplaudaci” ai PDL-ului si ai PSD-ului care se grabeau sa aclame (pe rand, fireste) orice onomatopee emisa de candidatii la presedintie.
Si daca la Huta Certeze era liniste si pace, iar mioritele pasteau la fel de imperturbabile din pasunea inverzita a patriei, prin alte locuri din tara se punea de-o greva in invatamant si vreo cateva sute firme mici se pregateau sa declare falimentul. Dar pentru onorabilii prezidentiabili aceste mici detalii nu contau. Ambii pareau sa aiba aceeasi atitudine calma ca a ciobanului din “Miorita”. In momente de pericol iminent, oierul din balada ii dicta animalului preferat testamentul, iar ai nostri politicieni, in plina criza economica, toarna cu nonsalanta moloz electoral in capul poporului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut