Imnul României a răsunat, în aceste zile, la Dubai, acolo unde echipa centrului SmartyKids Zalău, coordonată de prof. Larisa Tripon, ne-a reprezentat cu cinste județul și țara, la Campionatul de Aritmetică Mentală HORUS 2023.

„Cele două titluri de campion obținute de Laurențiu Cotrău și Anisia Cleopatra Bologa, premiul I câștigat de Alexie Vereș și cele două premii III adjudecate de Sarah Sophia Tripon și Alexandru Dominic Tripon sunt o nouă confirmare a potențialului extraordinar al copiilor noștri și a capacității lor de a excela în domeniul matematicii. Vă felicităm din inimă și vă mulțumim pentru bucuria și mândria pe care le-ați adus comunității noastre! Mult succes pe mai departe, copii minunați!”, este mesajul transmis de pre;edintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Campionatul de Aritmetică Mentală HORUS este unul dintre cele mai prestigioase evenimente internaționale dedicate copiilor pasionați de matematică și își propune să promoveze valorile educației prin metode inovatoare și provocări interesante. Ediția din 2023 s-a desfășurat în magnificul oraș Dubai, cu peisaje uluitoare și o cultură bogată.

Copiii au avut ocazia să exploreze celebrele atracții precum Turnul Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume și s-au bucurat de sumedenia de atracții oferite de acest minunat oraș. Această experiență în Dubai nu este doar despre competiția de aritmetică, ci și despre descoperirea unui nou mediu, a unei culturi fascinante și a noilor prieteni din întreaga lume.

Pe durata competiției, copiii au avut șansa să participe la diverse activități care îi ajută să-și dezvolte abilitățile matematice și gândirea analitică. Campionatul HORUS 7 Dubai a constat în rezolvarea a 160 de calcule complexe în 10 minute.

Concurenții au fost împărțiți în diferite categorii de vârstă, astfel încât fiecare copil să se poată măsura cu alți participanți de același nivel.

Campionatul de Aritmetică Mentală HORUS 2023 Dubai reprezintă o combinație perfectă între educație și distracție, unde copiii pot învăța să-și dezvolte abilitățile matematice într-un mediu competitiv și prietenos. Acest eveniment oferă oportunitatea copiilor de a explora noi destinații și culturi, de a-și face prieteni internaționali și de a se măsura cu cei mai buni în domeniul aritmeticii mentale.