Minivacanța și greva întârzie pensiile în decembrie

Pensiile, alocațiile, indemnizațiile de șomaj și ajutoarele sociale pentru luna decembrie ar putea întârzia din cauza zilelor libere din 30 noiembrie și 1 decembrie, dar și din cauza grevei generale din instituțiile din subordinea Ministerului Muncii.

Poștașii vor bate sigur cu întârziere în luna decembrie pentru că și poștașii intră încategoria bugetarilor care beneficiază de zilele libere legale. Prin urmare, toate tipurile de drepturi livrate de la instituțiile Ministerului Muncii vor fi livrate doar din 4 decembrie. Conducerea Poștei Române dă asigurări că se va face tot posibilul ca banii de pensie să ajungă la pensionari cât mai repede.

Însă, nu minivacanța e problema reală de această dată.

Dacă adăugăm contextul grevei generale din Casa de Pensii, AJOFM, Prestații Sociale, există riscul unor întârzieri semnificative în procesarea și acordarea pensiilor, a alocațiilor și ajutoarelor sociale pentru beneficiarii acestor programe.

Sindicaliștii nu intenționează reluarea activității decât atunci când vor avea certitudinea că cererile lor referitoare la salarizare și condiții de muncă sunt puse în aplicare.

În consecință, beneficiarii pensiilor, alocațiilor și ajutoarelor sociale sunt cei care vor resimți întârzierile în primirea sumelor cuvenite. În lanț, pot apărea dificultăți financiare pentru persoanele dependente de aceste fonduri pentru acoperirea nevoilor de bază, cum ar fi cheltuielile de întreținere, achitarea facturilor și asigurarea serviciilor de sănătate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *