Elevii intra, vineri, intr-o minivacanta, ei urmand sa reia cursurile, luni, ziua de 1 Mai fiind declarata libera prin lege. Ziua de 1 mai este libera, prin lege. Potrivit Legii 202/21 octombrie 2008 pentru modificarea unui articol din Codul Muncii, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza si in care este liber in scoli sunt 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti (in Bucuresti si alte cateva judete, chiar si a treia zi de Pasti, astfel cum a fost negociata de sindicate), 1 Mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului (15 august), 1 Decembrie, prima si a doua zi de Craciun (in Bucuresti si alte cateva judete, chiar si a treia zi de Craciun, astfel cum a fost negociata de sindicate).
Anul acesta, cea de-a doua zi de Rusalii va fi in 8 iunie, motiv pentru care, elevii vor fi liberi si atunci. Totodata, potrivit unei note a Ministerului Educatiei, trimisa in 9 aprilie 2009, inspectoratelor scolare jduetene si al municipiului Bucuresti, sunt doua zile libere pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
Nota este semnata de secretarul de stat in MECI, Adriana Doina Pana.
Elevii s-au intors la cursuri din vacanta de primavara prilejuita de sarbatorile pascale in 20 aprilie. Cursurile semestrului al II-lea se vor termina vineri, 12 iunie, vacanta de vara fiind cuprinsa intre 13 iunie si 13 septembrie 2009.