septembrie 24, 2022

Ministrul Transporturilor verifică stadiul lucrărilor pe A3

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, laudă mobilizarea constructorului pe tronsonul Nădășelu- Zimbor, parte din Autostrada Transilvania. Acesta a postat pe pagina sa de pe rețelele de socializare și o filmare care prezintă muncitorii și utilajele mobilizate pe acest sector, ce ar urma să fie deschis circulației peste doi ani.

“Mobilizare foarte bună a constructorului român pe șantierul secțiunii Nădășelu- Zimbor a Autostrăzii Transilvania! Aproximativ 1000 de muncitori și 400 de utilaje lucrează acum în șantier. Pe tronsonul cu o lungime de 30 de kilometri, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 34%. Circulația pe această secțiune, finanțată prin PNRR, trebuie deschisă la începutul anului 2024”, spune ministrul.

https://www.facebook.com/grindeanusorin/videos/1434228480425263/

Tronsonul de autostradă Nădășelu-Zimbor are o lungime de 30,6 kilometri. Lucrările sunt executate de Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj, iar valoarea contractului este de 1,4 miliarde lei (fără TVA), ceea ce înseamnă aproximativ 9,6 milioane de euro pentru un kilometru de autostradă.

sursa foto:Pro Infrastructura

Referitor la lucrările de pe sectorul Nușfalău – Suplacu de Barcău, ministrul Transporturilor spune că aici constructorul este în întârziere, fiind somatt să grăbească rimtul.

“Constructorul turc a fost obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până acum (20% față de graficul stabilit în contract). În prezent, 462 de muncitori (cu 173 de utilaje) lucrează, în două schimburi, la terasamente și la structurile podurilor și pasajelor. Lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 și, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului viitor. Contractul pentru proiectare și execuție, în valoare de peste 76 de milioane de euro (fără TVA) a fost semnat în septembrie 2020 și este finanțat prin POIM 2014-2020”, spune Sorin Grindeanu.

Lucrările pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău au ajuns la un stadiu fizic de 28%, a precizat ministrul.

https://www.facebook.com/grindeanusorin/videos/760470755109702

Lucrarea este executată de turcii de la Nurol.

sursa foto:Pro Infrastructura

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.