Ministrul Sanatatii: Facem o propunere spre starea de urgenta


In Salaj, numarul deceselor a ajuns la 15. Un barbat de 53 de ani a decedat duminica, 5 iulie, au anuntat azi dupa amiaza autoritatile


Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, in contextul cresterii cazurilor noi de coronavirus din ultimele saptamani, ca autoritatile i-au in calcul revenirea la starea de urgenta.

“Facem o analiza, facem o propunere spre starea de urgenta. Cresterea numarului de cazuri e de la o zi la alta si atunci se poate declara o stare suplimentara decat cea de alerta, dar evaluarea ne va da si raspunsul”, a declarat ministrul Nelu Tataru.

Record de cazuri noi de la inceputul pandemiei de coronavirus

Azi, 8 iulie, s-a inregistrat un numar record de cazuri noi de coronavirus: 555 de cazuri noi au fost raportate in Romania. Numarul il depaseste pe cel inregistrat in 11 aprilie, cand au fost 523 de cazuri noi, acesta fiind, pana azi, recordul absolut al imbolnavirilor.

Un nou deces in Salaj din cauza covid-19

In judetul Salaj, numarul imbolnavirilor de coronavirus a ramas la 121. In schimb, numarul deceselor a ajuns la 15. Un barbat de 53 de ani a decedat duminica, 5 iulie, confirmarea venind in data de 6 iulie, anunta autoritatile. Barbatul avea si alte probleme medicale: sepsis nespecificat, insuficiență respiratorie cronică, steatoză hepatică, etilism cronic.

În momentul de fata, potrivit datelor de la Institutia Prefectului Salaj, nu exista in judet persoane aflate în carantina institutionalizata. Numarul persoanelor confirmate cu coronavirus a ajuns la 121 de cazuri dintre care: 98 persoane externate, 8 persoane internate, 15 persoane decedate.
Direcția de Sănătate Publică Sălaj face apel, în continuare, către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Pâna azi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, din care 20.799 de pacienti vindecati si 1.485 de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare.

În contextul cresterii sustinute a numarului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategica atrage atentia asupra necesitatii respectarii cu strictete a masurilor de protectie sanitara: purtarea mastii, pastrarea distantei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventa a mâinilor. Rata de conformare fata de masurile de protectie sanitara reprezinta elementul central în gestionarea eficienta a crizei sanitare si în limitarea raspândirii virusului.

About Author

5 Replies to “Ministrul Sanatatii: Facem o propunere spre starea de urgenta”

    1. Esti un roman adevarat.Vei muri dar vei fi liber!CCR iti vegheaza libertatea.De fapt,poti sa fii linistit.Prostii sunt imuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *