Ministrul Sănătății: Direcțiile de sănătate publică trebuie să rămână în alertă!

0
93

Direcțiile de sănătate publică au la dispoziție o săptămână să actualizeze și să adapteze Planul de Reziliență față de Recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a susținut marți o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu și cu cei ai Prefecturilor, la care au mai participat secretarul de stat Levente Vass și Călin Alexandru, director general al Departamentului pentru Situații de Urgență, context în care oficialul a cerut ca direcțiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-Cov-2 este în scădere.

“Este nevoie de responsabilitate și decizie la nivel local. Mecanismul de gestionare a Planului de Reziliență trebuie să fie flexibil și să permită modificări rapide și reveniri ale numărului de paturi ATI destinate Covid-19, în cazul în care este nevoie, cel puțin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarat Cseke Attila.

De asemenea, de la sfârșitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcțiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi libertatea de a analiza punctual situaţia pentru fiecare unitate sanitară în parte și să decidă dacă rămân sau nu spitale exclusiv Covid-19.

În privința tratamentului cu anticorpi monoclonali, pentru care există stocuri suficiente la nivel teritorial, Ministrul Sănătății a subliniat că trebuie implicați medicii de familie pentru a îndruma pacienții către unitățile sanitare pentru a primi acest tip de tratament in primele zile de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.