Ministrul Muncii schimbă pe capete șefii Caselor de Pensii și vrea să desființeze ITM

2
1208


Șefii Caselor de Pensii considerate neperformante vor fi dați afară, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Decizia sa vine la câteva luni după ce ministrul a sunat incognito la mai multe astfel de instituții din țară, tocmai pentru a verifica în ce fel sunt tratați cetățenii simpli, atunci când au o problermă și apelează la Casa de Pensii pentru a cere sprijin și lămuriri.

Ministrul Muncii i-a solicitat deja preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să schimbe conducerile Caselor de Pensii din Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara, Giurgiu şi Gorj, precum şi toate sectoarele Capitalei.

„Sunt un om care dă o șansă oricui, indiferent de simpatiile politice. Vreau performanță la Ministerul Muncii. Nu mă interesează să fiu simpatizată de angajați. Nu am prietenii. Vreau performanță. Dacă jumătate dintre casele județene de pensii din țară reușesc să se organizeze (cu personal, poate, insuficient; mulți dintre acești colegi care au performat nici nu și-au pus problema să îmi prezinte greutățile, și-au văzut de treabă) și nu au restanțe în soluționarea dosarelor de pensii înseamnă că se poate. Din respect pentru efortul acestor directori/colegi din casele performante care au muncit și, mai ales, pentru că nu mă interesează funcția cât mă interesează respectul pentru pensionari, voi lua decizii la finalul acestei săptămâni cu privire la directorii caselor care, în pofida insistențelor mele, au în continuare restanțe.(…) Cine nu poate face performanţă în folosul cetăţeanului, este mai bine să se retragă. Cine vorbeşte urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situaţii) să ştie că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ şi că sunt protejaţi”, scrie ministrul pe pagina sa de Facebook.

ITM înființat de la zero, cu posturi ocupate prin concurs

Ministrul Muncii a anunțat, de asemenea, că Instituţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă, iar pentru posturile cheie să fie organizate concursutri. Violeta Alexandru acuză ITM-urile din țară de indiferenţă faţă de solicitarea autorităţilor de a intensifica în această perioadă controalele în ceea ce priveşte respectarea regulilor pentru a împiedica răspândirea pandemiei de coronavirus.

„Evaluarea mea – pe care tocmai am terminat-o – cu privire la Inspecția Muncii îmi arată că această instituție nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desființată și reînființată cu o altă organigramă și cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge.

Păcat de cei care muncesc în această instituție. Inspecția Muncii și-a votat, prin Parlament, o lege de funcționare. Tot acolo trebuie schimbată. Când se va putea.

Mă uitam la cât sunt de indiferenți după ultima solicitare a prim-ministrului de a intensifica acțiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experți în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administrației, una dintre ele fiind aceea de a te <împacheta> prin prezentarea de statistici, situații. Pentru cine se lasă împachetat. Nu sunt interesată să leg prietenii în administrație. Nu susțin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort și să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze și acest an fără să se facă treabă”, scrie, pe Facebook, ministrul Violeta Alexandru.

2 COMMENTS

  1. Nu fiti prosti !!!! Ia verificati daca un nou director de case de pensii face parte din alt partid decit PNL-NDL! care se aude ca putin sunt mai destepti decit sefi lor !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here