Ministrul Muncii din Guvernul Ciolos vine la Zalau pentru o dezbatere despre problemele de pe piata muncii

Ministrul Muncii din Guvernul Ciolos  vine la Zalau pentru o dezbatere  despre problemele de pe piata muncii

In vara este astepta si fostul ministru tehnocrat al Sanatatii, iar prim-ministrul Dacian Ciolos, care a fost la Zalau luna trecuta, va veni din nou

rn

Dragos Paslaru, fost ministru al Muncii in Guvernul tehnocrat condus de salajeanul Dacian Ciolos si membru fondator al Platfomei Romania 100, vine saptamana viitoare, miercuri 25 aprilie, la Zalau, la o dezbatere organizata de Romania 100 Zalau, unde va vorbi despre provocarile si de schimbarile de pe piata muncii.
Evenimentul are loc la exact o luna dupa ce, pe 23 martie, Dacian Ciolos a fost la Zalau, unde a explicat intr-o dezbatere cu participare numeroasa din partea publicului de ce solutia pentru normalitate este platforma civica Romania 100.
La dezbaterea din martie, alaturi de Dacian Ciolos a participat si Daniel David, profesor de psihologie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, director de cercetare al Institutului Albert Ellis din New York si autor al lucrarii "Psihologia Poporului Român", care a impresionat prin modul in care a explicat problemele societatii si a sugerat rezolvari la indemana, aratand ca Romania 100 este apta sa ia initiativa.

rn

Motivele pentru care Salajul
ramane fara forta de munca

rn

Dezbaterea de miercuri se anunta foarte interesanta, avand in vedere ca in Salaj forta de munca este din ce ince mai putina, iar angajatorii nu au cu cine sa munceasca, indiferent de domeniu si de nivelul de calificare.
Care sunt noile provocari pe care le întâmpina angajatii si angajatorii în 2018? Care sunt efectele migratiei si ale mobilitatii fortei de munca asupra pietei muncii? Cât de motivati mai sunt românii sa ramâna si sa munceasca în tara versus sa plece "în lume"? În ce masura educatia si formarea din scoala asigura competentele profesionale cerute de angajatori? Avantaje si dezavantaje ale sistemului de asistenta sociala. Oamenii care muncesc mai au timp pentru familie si implicare civica? Munca si familia între conflict si echilibru. Un studiu comparativ al pietei muncii în România si în Uniunea Europeana. Acestea sunt doar câteva dintre temele ce vor fi abordate la dezbaterea propusa de Romania 100 Zalau cu invitatul special Dragos Pâslaru, fost ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice în guvernul Ciolos.
Evenimentul face parte din seria de dezbateri publice "România 100 – Valori care ne unesc, non valori care ne despart", un proiect al RO100 Zalau si va avea loc la Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj, sala Dialoguri Europene, miercuri, 25 aprilie, începând cu ora 18:30. Moderator: Cristian Lazar – HR Development Partner. Accesul este gratuit, dar se face doar în baza unei înregistrari prealabile.

rn

RO 100 Zalau isi lanseaza
azi propriile proiecte sociale

rn

Coordonatorul comunitatii RO 100 Zalau, antreprenorul Alin Prunean, ne-a declarat ieri ca organizatia pe care o conduce se largeste si ca se va implica in proiecte demarate la nivel national de catre Platforma RO 100
"Sper ca subiectul munca sa fie unul provocator pentru audienta salajeana, iar sala Centrului de Cultura sa fie neincapatoare. Doar intr-o singura zi, la acest eveniment s-au inscris peste 25 de participanti, dar mai este mult pana la data evenimentului. Comunitatea Ro 100 este in extindere, avem deja 30 de membri, dupa ce am inceput cu 16. Observ ca tot mai multa lume este dornica sa se implice in RO 100 Zalau. Maine, (n.r. – azi 19 aprilie) RO 100 Zalau va prezenta pentru prima data proiecte concrete pe diferite domenii – social, mediu, cultura, in care membri comunitatii si simpatizantii nostri se pot implica. “n luna iunie, la invitatia RO 100 Zalau, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos, vine la Zalau la o dezbatere pe tema situatiei din domeniul sanatatii. Eveniment la care vom invita si managerii de spitale, reprezentanti ai CAS Salaj, medici si personal medical. Tot in aceasta vara, Dacian Ciolos va reveni la Zalau la o dezbatere organizata de Comunitatea RO 100 Zalau. Pe parcursul acestui an, RO 100 Zalau va fi implicata in diferite proiecte demarate la nivel national de catre Platforma RO 100", spune Alin Prunean.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *