Ministrul Educației vrea școală mai multă și vacanțe mai scurte

Ministrul Educaţiei îşi doreşte să prelungească durata cursurilor din anul școlar următor. Sorin Cîmpeanu a declarat că va discuta despre intența sa cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi va prezenta argumente în acest sens.

„Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar se poate mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Vom vedea cât rezultă din discuţii. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a declarat marți seara, la Digi24, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a recunoscut că există în interiorul sistemului de învățământ „o rezistenţă” faţă de intenţia sa de a mări perioada cursurilor şcolare.

În acest an școlar (2021-2022), ca urmare a vacanței forțate din luna octombrie, semestrul întâi s-a prelungit până după vacanța de sărbători, urmând a se finaliza vineri, 14 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe fără să existe o vacanță intersemestrială, în 17 ianuarie.

Următoarea vacanţă, cea de primăvară, va fi de vineri, 15 aprilie, până duminică, 1 mai. Astfel, aceasta va include și perioada de Paște și „Ziua muncii”. Paștele ortodox pică anul acesta în 24 aprilie, iar cel catolic în 17 aprilie. Vacanța de vară va începe în 11 iunie.

Elevii vor avea zile libere în 24 ianuarie și 1 iunie.

About Author

3 Replies to “Ministrul Educației vrea școală mai multă și vacanțe mai scurte”

  1. Orice ar vrea Cimpeanu generațiile astea de elevi sunt pierdute ! România educata a lui Klaus Werner Iohanis este un mare fâssssss!

    1. D-na eu zic ca a-r bine sa va documentati putin si dupa aia s-al acuzati pe presedinte ,nu uitati ca a fost ani buni dascal si nu cred la orele d-lui elevii fumau in clasa si spuneau bancuri ,scoala din RO e la fel ca si toate institutiile publice din RO eu nu cred ca din vina presedintelui au fost prinsi profesori copiind sau cu note de tot rahatul la examenul de titularizare ,altii care au stiut ca se fac de ras au invocat diferite motive si nu s-au mai prezentat la examen ,din pacate ptr invatamantul romanesc sunt foarte putini pofesori vocationali

  2. Ce tot aveți cu iohannis?tara e condusa de guvern nu de președinte,dar acuma o sa fie viata roz în România căci au venit inapoi moștenitorii României(psd) din primăvară totul va fii mai ieftin,salarii mai mari,joburi,investitori,autostrăzi, spitale….etc pt ca asa au spus anu trecut,ca ei au program de guvernare în ajutorul romanului…
    Iar cu școala?școală mai multa online?adică egal Zerooooo???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *