octombrie 4, 2022

Ministrul Educatiei vrea oficializarea fondului clasei

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, la Sibiu, ca doreste stabilirea de re-guli clare de constituire a fondului clasei, in acest fel asigurandu-se o sursa de crestere a bugetului, afirmand ca ar putea fi vorba despre „5% in bugetul Educatiei”. Ministrul Educatiei, Remus Pri-copie, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in multe scoli din Romania exista un fond al clasei, gestionat, de obicei, de parinti, si „ar fi foarte bine” ca acesta sa fie legalizat. „Eu cred ca ar fi foarte bine daca acest fond al clasei ar fi la lumina, ar fi oficializat si ar exista reguli clare de utilizare si constituire a lui”, a declarat Remus Pricopie. Acesta a adaugat ca a mai vorbit despre acest subiect in cateva randuri si s-a inteles ca ar exista vreo obligatie din partea parintilor de a contribui la fondul clasei, odata legalizat. „Vreau sa subliniez ca fondul clasei nu poate sa implice o obligativitate din partea parintilor de a contribui. Cine doreste contribuie, cine nu doreste, nu contribuie. In plus, nici nu trebuie sa existe vreo ierarhie a contributorilor, trebuie sa existe o transparenta a sumelor constituite si a modului de utilizare a sumelor”, a sustinut ministrul Educatiei. Potrivit acestuia, sistemul este folosit „peste tot in lume in statele dezvoltate” ca „o sursa de crestere a bugetului”. „Per total, in bugetul Educatiei vorbim de cinci la suta. Este un instrument care se poate folosi si care poate acoperi unele nevoi. Nu vorbim de acele nevoi obligatorii pe care statul trebuie sa le acopere, ci de facilitati suplimentare pe care o scoala le-ar putea avea ca urmare a acestui fond”, a afirmat Remus Pricopie.
Acesta nu a putut preciza data la care s-ar putea trece la legalizarea fondului clasei, dar a spus ca „determinarea este clara” in adoptarea acestui proiect.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.