În urma cu aproape trei saptamâni , ministrul educatiei Ecaterina Andronescu a prezentat structura anului scolar 2019-2020 , anuntând astfel eliminarea vacantei intersemestriale si stabilind doua semestre inegale. Motivarea acestei decizii consta în faptul ca vacanta intersemestriala ar bulversa elevii care , dupa vacanta de iarna , vin la scoala trei saptamâni si apoi iar vacanta.
Aceasta decizie a stârnit deja reactii de indignare si frustrare în rândul majoritatii parintilor satui de atâtea schimbari de la o zi la alta , schimbari care nu contribuie cu nimic la cresterea calitatii sistemului educational din România , ci dimpotriva.
Cu toate acestea , dupa ce , indirect , a stabilit ca elevii au prea multa vacanta , acelasi ministru al educatiei a ajuns la aceeasi concluzie la care am ajuns de ani ani de zile , atât noi ca parinti , cât si predecesorii sai pe scaunul ministerial : copiii au mult prea multe teme si materii în exces. si într-adevar , cu o medie a orelor petrecute la scoala între 30 si 38 ore , pentu elevii din clasele V – XII , ( fara sa luam în calcul si timpul ce trebuie alocat temelor de acasa ) , elevii "muncesc " aproape la fel de mult ca multi dintre parintii lor.
Mai mult , în urma cu câteva zile , conform agentiei de presa Agerpres , doamna ministru a declarat ca o viitoare lege a educatiei ar trebui sa interzica învatatoarelor sa organizeze program after-school cu elevii de la clasa. O noua palma data în primul rând parintilor care se si vad nevoiti sa caute alternative.
Aceasta declaratie ramâne înca la stadiul de declaratie , dar nu putem totusi sa nu ne punem semne de întrebare în ceea ce priveste noua lege a educatiei , atât de mult anuntata si mediatizata.
Toate aceste decizii , schimbari , propuneri sau simple declaratii vin sa destabilizeze si sa zdruncine încrederea parintilor , a dascalilor si a tuturor cetatenilor într-un sistem educational devenit demult neperformant si care se afla într-o continua cautare a unei formule care sa îl aduca la standardele europene mult râvnite.
Ministrul educatiei: ‘Teme si materii în exces’ , dar prea multa vacanta
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...