noiembrie 30, 2022

Ministrul Educatiei si-a vandut un teren din cartierul de lux de langa padurea Bradet cu 36.000 de euro

Ministrul Educatiei, Liviu Marian Pop, a incasat aproximativ 36.000 de euro dupa ce a vandut un teren pe care-l detinea in Zalau, in zona Bradet. Potrivit informatiilor din declaratia sa de avere, in octombrie, anul trecut, a vandut terenul din Zalau, din zona “sub Bradet”, contra sumei de 162.000 de lei, cumparator fiind Neacsu Monica. 

Zona unde a avut teren si ministrul Educatiei pana anul trecut a ajuns in atentia presei si a opiniei publice dupa ce, la inceputul anului, un investitor a incercat sa ridice aici un complex de locuinte, fapt ce i-a scandalizat la culme pe locuitorii de pe strada Pinului.
SC Salzal SRL a cerut in ianuarie aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea a trei blocuri de locuinte in zona respectiva. Era vorba de doua blocuri cu patru etaje si unul cu trei etaje, 80 de apartamente in total, cu acces pentru autoturisme, pentru colectarea deseurilor menajere, 77 locuri de parcare supraterane si subterane, parc de joaca pentru copii, alei si spatii verzi. Suprafata totala construita ar fi fost de 1.698 metri patrati, pe o parcela de 5.800 metri patrati.
La sedinta de Consiliu local de atunci au luat parte mai multi locuitori de pe Aleea Pinului, care au cerut autoritatilor locale sa nu permita contruirea blocurilor, pe motiv ca zona nu se preteaza pentru constructii de asemenea anvergura, pentru ca ar duce, in opinia lor, la o aglomerare urbana intr-o zona “nepotrivita”.
Primarul a cedat insistentelor locatarilor, iar proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Trei luni mai tarziu, in aprilie, proiectul de hotarare a fost repus pe ordinea de zi, iar Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea de blocuri de locuinte in apropierea cartierului de vile de la marginea padurii Bradet, pe Aleea Pinului, a fost aprobat.
Bucuria investitorului nu a durat prea mult, pentru ca luna trecuta, tot in sedinta de Consiliu local, s-a votat revocarea hotararii care aproba construirea celor 3 blocuri, invocata fiind o plangere facuta de Inspectotarul de Stat in Constructii. Un control al Inspectoratului de Stat in Constructii – I.S.C. si Inspectoratul Regional de Constructii Nord – Vest, control care a fost finalizat in 8 iunie, ar fi scos la iveala mai multe nereguli si neconformitati, lipsa de documente si avize. Inspectorii de stat in constructii de la Bucuresti si de la Regiunea Nord – Vest au facut o plangere prealabila si au cerut revocarea respectivei hotarari, in caz contrar urmand sa atace actul respectiv in contencios administrativ.
Atat ministrul Educatiei, Liviu Pop, cat si cumparatorul terenului, Neacsu Monica, apar pe lista vecinilor care au fost notificati in momentul in care s-a intocmit Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea blocurilor.
Potrivit hartiilor, Monica Neacsu, cu adresa in Bucuresti, ar fi fost chiar vecina din partea de nord a minicartierului ce urma a fi ridicat. Nici unul dintre ei nu s-a aflat intre cei care au contestat in scris, la Primaria Zalau, ridicarea celor trei blocuri de locuinte.

Ministrul Educatiei mai are proprietati
in Cluj Napoca, in Baia Mare si in Viseu

Maramuresean la origini, ministrul Liviu Marian Pop mai detine la ora actuala un apartament în Baia Mare, unul în Cluj-Napoca si o casa în Viseu de Jos. El mai are în proprietate si 338 de metri patrati de teren în Viseu de Jos. Liviu Marian Pop a fost ministru delegat pentru dialog social în 2012, iar acum, ’n Guvernul Tudose, ocupa postul de ministru al Educatiei. A fost ales, în 2016, senator de Maramures.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *