decembrie 7, 2022

Ministrul Educatiei da nota 6 Invatamantului din Romania

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat luni ca, în viziunea sa, învatamântul românesc este de nota 6 sau 7, pentru ca are foarte multe cadre didactice necalificate. 

„Doi la suta din colegii din învatamânt sunt necalificati. E un numar nepermis de mare. Învatamântul românesc, de nota 6 – 7, în conditiile în care foarte multe cadrele didactice sunt necalificate”, a spus ministrul Liviu Pop, adaugând ca învatamântul este singura categorie de bugetari în care lucreaza necalificati, deoarece, în domeniul sanitar, „un medic nu opereaza daca e necalificat”.
Dar mai mult decat spune ministrul spun rezultatele profesorilor salajeni la examenul de titularizare de luna trecuta. S-au inscris la examenul care le poate asigura un post sigur in “nvatamant 386 de dascali salajeni, dintre care 41 nu s-au mai prezentat, iar alti 41 au fugit din concurs dupa ce au vazut subiectele. Pentru angajare pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii aveau nevoie sa obtina minim nota 7 atat la proba scrisa, cat si la inspectie.
Dupa afisarea rezultatelor aventurii titularizarii a reiesit ca mai putin de jumatate dintre candidati au luat nota de trecere pentru titularizare, rata de promovabilitate fiind de 46,50 la suta. 91 de note au fost intre 5 si 6,99, asta insemnand un procent de 31,83 la suta. “n “nvatamantul salajean sunt si 60 de dascali care au luat anul acesta la examenul prin care vor sa obtina post pe viata note intre 1,7 si 4,99. De ce s-au prezentat cadrele didactice atat de slab pregatite la examen doar ele stiu.
Lipsa de instruire a profesorilor care pretind ca ii invata carte pe copiii nostri este relevata nu numai la nivel de titularizare, ci si la nivelul acelor dascali care vor sa fie directori de scoli. Luna trecuta, in judetul Salaj au fost scoase la concurs 46 posturi de director de scoala si 12 de adjunct. Au participat concurenti care nu au reusit sa obtina nici punctajul minim, de 35 de puncte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *