septembrie 30, 2023

Ministrul Educaţiei: Trebuie să trecem de la toceală la un invăţămant bazat pe competenţe

0

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, la Arad, că in viitorul apropiat trebuie să se facă trecerea de la un invăţămant bazat pe acumulare de informaţie, “altfel spus, toceală”, la unul bazat pe competenţe, afirmand că specialiştii lucrează la noua curriculă şcolară.

Intrebat de jurnalişti ce trebuie schimbat la invăţămant, ministrul Funeriu a spus că specialiştii lucrează la noua curriculă şcolară şi că el doar o va pune in practică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Trebuie să trecem de la un invăţămant bazat pe acumulare de informaţii, altfel spus, toceală, la un invăţămant bazat pe competenţe, pe formarea unui elev care să fie mult mai complet şi mai pregătit”, a afirmat Funeriu.

Pe de altă parte, referitor la noul an şcolar, ministrul a spus că 90,5 la sută dintre copiii din Romania “vor merge in şcoli autorizate sanitar”.

El a adăugat că este conştient că profesorii nu sunt răsplătiţi financiar pe măsura muncii.

“Orice sistem, ca să funcţioneze in parametri normali, trebuie să aibă o resursă umană foarte bine pregătită, corect selectată şi bine răsplătită. Din păcate, in Romania, niciuna dintre cele trei caracteristici nu a fost atinsă in ultimii 20 de ani”, a explicat el.

Referitor la nemulţumirea sindicaliştilor arădeni, care s-au plans că ministrul i-a evitat in prima zi de şcoală, Funeriu a declarat că nu a primit nicio solicitare pentru o intrevedere şi că pe perioada vacanţei de vară a avut numeroase intalniri cu liderii naţionali ai sindicatelor din invăţămant.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a participat, luni dimineaţă, la deschiderea anului şcolar la Liceul Pedagogic “Dimitrie Ţichindeal” din Arad, el vizitand apoi mai multe şcoli.

Profesorii din Sindicatul Democratic din Invăţămant (SDI) Arad, cel mai mare din sistemul educaţional din judeţ, s-au declarat nemulţumiţi că ministrul Daniel Funeriu nu i-a invitat la discuţii referitoare la probleme din educaţie şi au criticat participarea acestuia la deschiderea anului şcolar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut