septembrie 25, 2023

Ministrul Dezvoltării, mulţumit de proiectele finanţate de minister în comuna Vârşolţ

0

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a vizitat vineri judeţul Sălaj, printre comunele pe unde a trecut fiind şi Vârşolţ, acolo unde administraţia locală a realizat sau are în implementare mai multe proiecte finanţate de minister, fie în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), fie prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) sau Agenţia Naţională de Investiţii (ANL).

“În cursul zilei de vineri, am primit vizita ministrului Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila. Acesta a vizitat noul sediu al primăriei, reabilitat recent printr-un proiect PNDL, şi s-a declarat mulţumit de modul în care au fost executate lucrările. De asemenea, i-am precizat faptul că avem multe proiecte în derulare, printre care Şcoala Gimnazială din Vârşolţ, a cărei reabulitare va începe în scurt timp, dispensarul uman, unde şi acolo vor începe în curând lucrările de reabilitare, podul peste râul Crasna, care este în licitaţie, proiectul aducţiunii de gaz, canalizare Recea-Recea Mică şi Vârşolţ- Recea-Recea Mică – şanţuri betonate, trotuare, podeţe. Unele proiecte vor fi finanţate de către Compania Naţională de Investiţii, iar altele prin PNDL”, precizează Breda Lajos, primarul din Vârşolţ.

Acesta a adus în atenţia ministrului Dezvoltării şi problemele cu care se confruntă administraţia locală la unele proiecte, precum cel al sălii de sport şi cel al blocurilor ANL, unde nu sunt implicate Consiliul Local şi primăria.

“Mai apoi, ne-am deplasat la sala de sport, despre care i-am prezentat anumite probleme pe care le avem cu acest proiect. Noi nu am licitat lucrarea şi nu îi putem controla pe cei care lucrează acolo, fiind un proiect de care se ocupă CNI. Constructorul a făcut 80% din lucrare şi apoi au abandonat-o. Ministrul a vorbit cu conducerea CNI şi a spus că în trei-patru luni sala ar putea fi gata. Se va face o nouă licitaţie şi se va continua lucrarea. Proiectul tehnic pentru blocurile ANL este pe ultima sută de metri şi se poate demara lucrarea. Sunt 32 de garsoniere confort I. La aceste proiecte, precum sala de sport şi blocurile ANL, primăria asigură partea de utilităţi, adică apă, canal şi energia electrică”, afirmă Breda Lajos.

Cseke Attila a afirmat că ministerul va sprijini orice proiect care dezvoltă din puncte de vedere social-economic comuna Vârşolţ.

“I-am mai spus că mai dorim o extindere a reţelei de apă la cătunul Verveghiu şi toate şanţurile şi trotuarele pe Vârşolţ-Recea-Recea mică, pe uliţele laterale să arate ca şi în centrul comunei. Ne dorim să fie măcar ca şi comuna înfrăţită din Ungaria. Domnul ministru a atras atenţia ca atunci când avem lucrări să fim exigenţi faţă de diriginţii de şantier, de constructori, să fie muncă de calitate”, afirmă primarul din Vârşolţ.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut