octombrie 4, 2022

Ministrul de Interne, Lucian Bode, susține integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei

Mesajul de susținere a aderării la UE a celor două state vecine, Republica Moldova și Ucraina, vine în contextul marcării a 17 ani de la semnarea de către România, la Bruxelles, a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană. Ministrul român de Interne, Lucian Bode, spune că, la momentul acesta, de celebrare a 17 ani de la acea dată, ani în care societatea românească s-a dezvoltat pe toate planurile, se dovedește a fi o decizie foarte bună care ne garantează un parcurs sustenabil și stabil și că doar de noi depinde cum fructificăm oportunitățile oferite care constau în accesarea de instrumente de sprijin diverse: programe financiare, know- how, expertiză.

În ceea ce privește susținerea de aderare a statelor vecine, amenințate de Federația Rusă, Lucian Bode spune că: ”Un act de responsabilitate și o mare împlinire pentru familia europeană vor fi reprezentate de momentul primirii în rândul statelor membre a Republicii Moldova și Ucrainei. Primii pași s-au făcut de cele două state în această direcție. Suntem alături de acestea în drumul lor pentru atingerea acestui deziderat. Uniunea Europeană înseamnă un spațiu sigur în care suntem definiți prin valori comune, precum: solidaritate, diversitate, libertate și șansa la dezvoltare. În aceste momente este important să fim uniți, să avem aceeași direcție pro- europeană”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.