Ministrul Boloș vrea spor mai mare pentru primarii și președinții de consilii județene care accesează fonduri europene

O parte a aleșilor locali ar putea beneficia de un spor cuprins între 10 și 50 la sută pentru implicarea în proiectele cu finanțare externă. Inițiativa aparține Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit unui proiect pus recent în dezbatere publică.

Ministrul Marcel Boloș a explicat că este firească remunerarea președinților de consilii județene și a primarilor cu același spor ca al funcționarilor publici din subordinea lor, pentru că aleșii sunt cei care își asumă întreaga respnsabilitate privind derularea proiectelor.

„Am avut această iniţiativă pentru că era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri, iar cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene să aibă 25%, aceştia fiind primarii şi preşedinţii de consilii județene”, a spus ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la Digi24.

Potrivit oficialului, urmează modificarea cadrului legislativ naţional, respectiv a indicatorilor de performanţă în baza cărora se acordă aceste sporuri. Până în prezent, limita maximă este de 25%, fiind corelată cu numărul de proiecte.

Primarii și președinții de consilii județene vor fi evaluați în funcție de criterii naționale, dar în principal în funcție de câte proiecte gestionează într-un an.

Pentru un singur proiect, majorarea propusă este de 15%, pentru două proiecte – 20%, în timp ce pentru trei sau mai multe proiecte 25%. Acestor procente li se adaugă și partea fixă de 25%.

În prezent, un spor de până la 50% au doar funcționarii publici care lucrează la proiectele cu fonduri europene și sunt evaluați ca fiind buni sau foarte buni.

1 thought on “Ministrul Boloș vrea spor mai mare pentru primarii și președinții de consilii județene care accesează fonduri europene

  1. Dar pentru salariul de încadrare (mare și acesta) ce sarcini au acei fucționari ? Poate ne răspunde acest ministru, cu pregătire de popă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut