Ministrul Bode nu e de acord cu șefii împuterniciți din Poliție

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că nu i se pare normal ca în momentul de față să existe, în Poliția Română, nu mai puțin de 250 de șefi interimari, adică împuterniciți pe funcții, după ce, în cadrul vizitei sale de sâmbătă, la Zalău, alături de Ludovic Orban, a fost întrebat de reporterul Graiul Sălajului despre organizarea concursurilor pentru posturile de conducere la inspectoratele județene de poliție. Situația îi nemulțumește pe polițiști, Sindicatul Europol anunțând chiar că intenționează să îl dea în judecată pe ministrul de Interne.

“Am spus încă o dată că această practică este una anormală, cea a împuterniciților pe funcții. Am dat și un număr în această săptămână, la trei structuri ale MAI, Poliția de Frontieră, Jandarmi și Poliția Română, de la începutul anului și până în luna aprilie inclusiv, au fost împuterniciți peste 250 de șefi de serviciu, de poliție municipală, orășenească și așa mai departe”, a declarat Lucian Bode.

Aparent, lumea îi știe doar pe cei de la vârf, care sunt câteva zeci, conform spuselor ministrului, dar iată că, din păcate, situația nu este una deloc bună, iar numărul acestora este, de fapt, de câteva sute. În momentul de față, se caută soluții pentru ca această situație supărătoare și, până la urmă nedemnă pentru o astfel de instituție, să înceteze. Nu se știe nimic concret, dar se așteaptă planuri de lucru, de la cel mai înalt nivel al șefiei Poliției Române.

“Această practică trebuie să înceteze și nu avem altă variantă decât aceea de a modifica statutul polițistului, de a modifica legislația, astfel încât să avem stabilit foarte clar un ghid al carierei, să se știe foarte clar ce vechime, ce parcurs al carierei trebuie să aibă un polițist care vrea să ajungă șeful Poliției Române, sau ce vechime și ce experiență trebuie să aibă un polițist care vrea să ajungă șeful Poliției Județene din Sălaj. Toate aceste lucruri trebuie reglementate prin lege și i-am cerut noului șef al Poliției Române, domnul Benone Marian Matei, să vină în cel mai scurt timp cu un plan, astfel încât de la bază până la vârf, aceste concursuri să fie demarate”, a afirmat Lucian Bode în conferința de presă de la Zalău.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.