Ministrul Bode le cere prefecților să gestioneze inundațiile din teren, nu din birou

3
346

Ministrul de Interne, Lucian Bode, le cere prefecților mobilizare exemplară în fața avertizărilor meteorologice. Aproximativ 30 de județe se află în continuare sub cod galben, portocaliu sau roșu de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ, ce pot duce la producerea de inundații. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, Sălajul se află sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Dinamica fenomenului este în continuă evoluție și reclamă reacții rapide și resurse corect direcționate, le-a transmis ministrul de Interne prefecților din țară, în cadrul videoconferinței de marți. Lucian Bode le-a cerut acestora să iasă din birouri și să fie eficienți în teren.

„Vă cer să fiţi implicaţi total în gestionarea situației, în coordonarea acțiunilor de intervenție în situații de urgență, având în vedere că pericolul nu a trecut. Cetățenii se bazează pe noi și trebuie să fim capabili să-i ajutăm la nevoie. Vă solicit, domnilor prefecți, să vă asigurați că există spaţii de cazare și relocare temporară pentru situația în care se impune evacuarea unor persoane. Fiți conectați în permanență cu realitățile din teren, luați măsurile care se impun și nu cred că mai este nevoie să vă spun că aceste măsuri nu se iau din birou, ci din teren, de la fața locului. Sunt situații critice în care reacția dumneavoastră trebuie să fie bine planificată, coordonată și racordată la realități. De aceea, vă rog să fiți primii care cunoașteți ceea ce se întâmplă în zona dumneavoastră de responsabilitate. Este vital să mențineți același nivel de mobilizare și implicare până ce situația hidrometeorologică revine la normal și nu mai este niciun pericol pentru cetățeni. Vă spun foarte limpede: activitatea dumneavoastră este atent monitorizată şi evaluată și nu uitați că ați fost învestiți mai întâi de toate cu o responsabilitate și mai apoi cu o funcție. Aveți obligația să răspundeți cu profesionalism şi în mod eficient provocărilor, oricât de dificile ar fi acestea, pe măsura acestei responsabilități”, a fost mesajul ministrului pentru prefecți.

Marți, au fost afectate de inundații 34 de localități din 14 județe. În total, în ultimele cinci zile, apele au făcut pagube însemnate în 80 de localități din 20 de județe. 

3 COMENTARII

  1. Ăsta nu ii la transporturi? Și-a dat seama într-un final ca e la interne? L-ați văzut cum umbla cu șeful lui ( cîtu) in zonele inundate? La costum!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.