decembrie 9, 2022

Ministrul Agriculturii a demis toti directorii APIA

Directorul APIA Salaj s-a imbolnavit subit si a intrat in concediu medical
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu s-a suparat rau de tot pe directorii din conducerea centrala si locala a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si drept urmare, joi, 19 martie a.c., a demis 42 de directori ai filialelor judetene APIA si 18 directori de la nivel central. Motivul principal al supararii si ca atare al demiterilor, este nerespectarea termenului de acordare a platilor pentru terenuri care era stabilit pentru sa inceapa cu data de 15 martie 2009. Platile sunt in intarziere cu un an de zile si 1.200 de cereri inca nu au fost procesate. Platile se invart in jurul sumei de 500 milioane euro, plus subventiile complementare directe de la buget. Supararea ministrului Sarbu este cu atat mai mare cu cat, lucratorilor APIA li s-au facut toate…hatarurile. Chiar daca au intarziat platile un an au primit sporul de 75 la suta din salariu, le-au fost platite orele suplimentare, au avut la dispozitie masina si telefoane de serviciu. Director interimar al APIA a fost numit, d-na Chereches din judetul Harghita, iar directori adjuncti, doi specialisti din teritoriu.
Imediat dupa decizia ministrului Agriculturii am incercat sa luam legatura cu conducerea Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura -filiala Salaj.
Joi, doamna Szeredai Gyongyver, director al institutiei mentionate, se afla in teren impreuna cu dl. ing. Ioan Tarau, seful Serviciului ajutor de stat si masuri de piata. Purtatorul de cuvat, d-na Pintea, “lipsea…momentan”. Am revenit vineri dimineata. Cu stupoare am aflat ca d-na director Szeredai s-a imbolnavit subit si se afla in concediu medical. Aflandu-se in concediu medical, potrivit Codului muncii, nu poate fi destituita din functia de director. Concediul medical poate dura 90 de zile. In cele trei luni va fi platit un director interimar, iar d-na Szeredai trage nadejde ca in acest rastimp ii va trece supararea ministrului Sarbu. Se pare ca directorul APIA Salaj a luat exemplu de la dl. Corin Penciuc, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Salaj. Acesta, simtind ca se apropie…sorocul schimbarii, s-a imbolnavit peste noapte si a intrat in concediu medical, beneficiind si el de prevederile Codului muncii. Cert este ca il putem intalni aproape zilnic pe strada, in preajma institutiei al carui director inca este, ori la diferite intruniri politice. Si ce daca un director este ungur si celalalt roman? Smecheriile nu tin cont de etnie. Revenind la…oile noastre, o spunem raspicat ca ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu a avut curajul de a lua taurul de coarne. De ce trebuie ca milioane de agricultori romani sa plateasca penalitati Comisiei Europene pentru indolenta, nepriceperea ori delasarea unor cadre de conducere neavenite din sistemul APIA?!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *