decembrie 6, 2022

Ministrii si parlamentarii PD-L si-au stabilit obiectivele si prioritatile anti-criza

Sambata si ieri (17 si 18 ianuarie) a avut loc, la Poiana Brasov, reuniunea grupurilor din Camera Deputatilor si Senat a parlamentarilor PD-L. Deputatul PD-L de Salaj, domnul Lucian Bode, a raspuns ieri intrebarilor noastre despre discutiile purtate in cele doua zile intre ministriiPD-L si parlamentarii PD-L. Potrivit declaratiilor sale, ministrii PD-L ai cabinetului Emil Boc au prezentat, in fata celor 166 de deputati si senatori ai partidului, prioritatile fiecarui minister pentru anul 2009. Domnul Bode a subliniat cateva:
“•modificarea legislatiei achizitiilor publice, in sensul reducerii perioadelor de achizitie la maximum 30 de zile, dupa o discutie preliminara cu Comisia Europeana;
•modificarea OUG 230/2008 (privind interzicerea cumulului pensie-salariu) prin promovarea, in procedura de urgenta, a unui proiect de lege foarte bine fundamentat, care sa elimine orice comentariu si sa asigure aplicarea legii pe categorii bine definite;
•eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – promisiunea a PD-L facuta in campanie electorala;
•introducerea unei legi unice de salarizare in sistemul sanitar pentru eliminarea inechitatilor existente;
•promovarea legilor care vizeaza reforma in educatie, bazata pe Pactul National pentru Educatie;
•promovarea legilor care vizeaza reforma constitutionala in Romania.
Toate acestea vor fi discutate cu partenerii nostri de la PSD”, a precizat Lucian Bode.
Referitor la obiectivele guvernului pe 2009, deputatul PD-L de Salaj a spus ca, in conditiile crizei economice si financiare, una dintre prioritatile guvernului este aceea de a se investi pentru noi locuri de munca: “este cea mai buna masura anti-criza”. Urmeaza investitiile in infrastructura, atragerea fondurilor europene si protejarea categoriilor sociale cu venituri mai mici (pensii si salarii sub 600 de lei).
In cea de-a doua etapa a intalnirii, parlamentarii PD-L au completat propunerile ministrilor cu propuneri de acte normative care sa fie introduse, cu prioritate, in actuala sesiune parlamentara. Si domnul Bode a enumerat cateva: “sprijin pentru sectorul privat (neimpozitarea profitului reinvestit), descentralizare, dezvoltare regionala cu fonduri europene, proiecte regionale si locale”.
De subliniat ca prioritatea numarul 1 a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, este constructia de autostrazi, printre care si Autostrada Transilvania.
In plan politic, “suntem in parteneriat cu PSD si intelegem sa avem o relatie corecta, sa fim solidari si sa ne respectam reciproc”, a subliniat Lucian Bode. Pornind de aici, deputatul PD-L ne-a spus ca “foarte curand” va avea loc o intalnire a comisiilor de negociere a celor doua partide, care vor stabili principiile de functionare a lor si, ulterior, de schimbarile care vor avea loc la nivelul conducerilor institutiilor deconcentrate. In privinta Prefecturii Salaj, ne-a spus domnul Bode, “varianta finala cea mai probabila este aceea cu prefect sustinut de PSD si doi subprefecti sustinuti de PD-L. Prefectul va fi numit prin hotarare de guvern, iar cei doi subprefecti prin ordinul primului ministru”.
Domnul Bode ne-a mai spus ca, de la PD-L Salaj, au fost transmise patru CV-uri pentru functii la nivel central, dar inca nu s-a primit nici un raspuns. De asemenea, ne-a comunicat ca face parte din Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor si, in acest context, va avea posibilitatea sa faca propuneri de proiecte de acte normative, pornind de la promisiunile PD-L Salaj facute in campanie electorala, pentru comunele din colegiul sau si, nu in ultimul rand, pentru intreg judetul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *