Ministrii liberali identifica solutii pentru relansarea economica

Guvernul PNL este preocupat de relansarea economica si gestionarea crizei COVID-19, in interesul tuturor romanilor.

rn

In schimb, PSD este preocupat de specula politicianista, motiuni simple facute fara cap si coada, doar ca sa-si caute ocupatie. in loc sa inteleaga ca in aceasta perioada critica este nevoie de constructie, de o atitudine pro-activa, PSD – istii cauta noi si noi artificii pentru a pune bete in roate guvernarii. tinta PSD nu este sa apere interesele majore ale romanilor in acest moment, pentru care Guvernul PNL face eforturi zi de zi, ci de a deturna atentia romanilor, de a dezinforma, de a manipula, de a cultiva neincrederea in institutiile statului.
„Ciuma rosie” vrea sa iroseasca si sa zadarniceasca eforturile depuse de o tara intreaga, datorita carora Romania nu este intr-un dezastru epidemiologic.
Programul IMM Invest este extrem de util pentru intreprinderile mici si mijlocii. in acest moment sunt deja aproape 5.000 de credite aprobate, iar numarul lor va creste in continuare, pe masura ce bancile analizeaza dosarele pe care le primesc.
Daca o banca proceseaza foarte greu sau refuza credite catre anumite companii, companiile au dreptul sa opteze pentru alta banca. Sunt banci care sunt dispuse sa acorde credite catre companii, chiar daca in prima faza companiile au optat pentru alta banca. in momentul in care o banca isi da acordul sa aprobe un credit este necesara semnarea unui contract in baza unui plan de investi?ii sau unor date puse la punct de compania care are nevoie de creditare.
Guvernul a identificat resurse financiare de aproape 2 miliarde de euro pentru a genera programe de sustinere a IMM-urilor in proiecte de investitii. Pe langa acesti 2 miliarde de lei, alocam aproximativ 300 de milioane de euro capital de lucru pentru repornirea companiilor care au fost afectate in perioada respectiva, inclusiv HORECA. Acest proiect vizeaza exact companiile care nu pot accesa bani prin IMM INVEST.
Ne dorim sa cream un fond de investitii dupa modelul polonez. Acest fond va fi folosit dezvoltarii economice, cresterii companiilor, internationalizarii companiilor, adica vom sustine companiile romanesti sa se extinda si pe alte piete economice. in acest fond de investitii va exista atat capital de stat, cat si capital privat, iar conducerea fondului va fi asigurata de manageri privati si nu de politruci.
Guvernul lucreaza in acest moment la programe ample de ocupare a fortei de munca. Estimarea este ca aproape 800.000 de romani sunt in cautarea unui loc de munca. Vom utiliza atat programe europene cat si finantare de la bugetul national pentru a sustine plata salariilor pentru cei care reangajeaza, angajatii care au fost in somaj tehnic sau someri.

rn

Publicitate

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *