septembrie 29, 2023

Ministerul Sănătății susține ferm purtarea măștii la orele de sport

0

După ce mai multe organizații ale părinților și ale profesorilor au cerut ca elevii să fie lăsați fără mască la orele de educație fizică, Ministerul Sănătății anunță că, în actualele condiții, susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior.

Activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

Potrivit Ministerului Sănătății, incidența cazurilor de coronavirus este în creștere de la reluarea cursurilor în format fizic, atât în rândul cadrelor didactice, cât ți în rândul copiilor. În perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat 405 infectări în rândul elevilor, 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, 494 de clase/grupe au suspendat activitatea. Un alt argument îl reprezintă numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

“Trebuie subliniate următoarele aspecte: în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere; măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare; mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive”, precizează Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut