septembrie 30, 2022

Ministerul Finatelor Publice a desemnat cei 1000 de câstigatori ai bonusului de dobânda din cadrul celei de a treia emisiune Tezaur – editia CENTENAR

Potrivit Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Salaj, în conformitate cu prevederile OMFP 3815/2018, în data de 27 decembrie 2018 a avut loc la sediul Ministerului Finantelor Publice selectia câstigatorilor bonusului de dobânda pentru investitorii (211 din Salaj) care au subscris minim 500 de lei cumulat, în cadrul emisiunii de titluri de stat pentru populatie – Tezaur. Câstigatorii au fost desemnati prin tragere la sorti, pe baza CNP-ului.

rn

Pâna pe 9 ianuarie 2019, investitorii vor fi notificati la domiciliu cu privire la câstigarea bonusului de dobânda, iar banii pot fi ridicati de la Unitatile Trezoreriei Statului începând cu data de 10 ianuarie 2019. Investitorii îsi pot revendica premiul pâna la data de 20 decembrie 2019.

rn

Din cei 211 salajeni, doar 13 au fost declarati câstigatori: 10 fiind din municipiul Zalau, 2 din orasul simleu Silvaniei si unul din orasul Jibou.

rn

De mentionat faptul ca Ministerul Finantelor Publice a lansat, în perioada 15 iunie – 21 decembrie 2018, trei emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei în cadrul Programului Tezaur CENTENAR.

rn

52.239 de români au decis sa investeasca peste 2 miliarde de lei în titluri de stat, fiind cea mai mare suma investita în titluri de stat destinate exclusiv populatiei.

rn

Titlurile de stat au fost achizitionate prin unitatile operative ale Trezoreriei Statului si prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Româna, astfel: prin Trezorerii: 1.734.314.674 de lei (40.759 investitori), prin Posta Româna: 338.477.753 de lei (11.480 investitori).

rn

Titlurile de stat au avut o valoare nominala de un leu si au putut fi cumparate de catre persoanele fizice rezidente majore la data efectuarii subscrierii.

rn

Prima emisiune a avut o dobânda de 5% pe an si scadenta la 5 ani, cea de-a doua o dobânda de 4,5% pe an si scadenta la 3 ani, iar cea de a treia o dobânda de 4,5 pe an si scadenta la 2 ani. Veniturile obtinute în urma tranzactionarii titlurilor de stat sunt neimpozabile.

rn

Ministerul Finantelor Publice a organizat în 27 decembrie 2018 extragerea celor 1000 de câstigatori ai bonusului de dobânda, iar selectia s-a facut electronic sub supravegherea unei comisii formate din 5 membri.

rn

Pentru bonusul de dobânda în valoare de 5000 de lei s-au calificat 18.071 de investitori persoane fizice, înregistrati în evidentele Ministerului Finantelor Publice si ale Companiei Posta Româna.

rn

Ministerul Finantelor Publice va continua si în acest an emiterea de titluri de stat, destinate exclusiv populatiei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.