februarie 9, 2023

Ministerul Educatiei reduce programul elevilor de liceu

Ministerul Educatiei reduce programul elevilor de liceu la maxim 30 de ore pe saptamana, conform noilor planuri cadru pentru anul scolar 2009-2010, aceasta masura neafectand numarul posturilor din invatamant, a anuntat, marti, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Adriana Pana.
Noile planuri cadru pentru anul scolar 2009 – 2010 vor putea fi consultate, incepand de marti, pe site-ul Ministerului Educatiei. “Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a finalizat noile planuri cadru pentru 2009-2010. Am ajuns la aceste noi planuri cadru din doua motive, unul pentru ca Scolile de de Arte si Meserii vor deveni de la 1 septembrie licee tehnologice, si doi, la solicitarea nenumaratilor elevi din liceele romanesti care au cerut ca numarul maxim de ore pe saptamana sa fie maximum 30, asa cum este la scoala generala”, a aratat Adriana Pana.
Ea a mai spus ca decizia a fost luata dupa ce au fost consultate sindicatele si ca acestea “au imbratisat acesta idee”. Pana a precizat ca au fost discutii cu scolile MApN si MI si ca nu au fost obiectii nici din partea conducerii acestora.
Secretarul de stat a sustinut ca cele mai multe ore reduse sunt cele de sport . Astfel, de la aria curriculara de educatie fizica si sport, cele doua ore au fost reduse la una. Compensatoriu insa, elevii pot face ore suplimentare de sport, dar in domeniile preferate cum ar fi volei, fotbal sau handbal. “Noi avem mai multe tipuri de bacalaureatA, B si C. La final de clasa a XII-a, elevii toti trebuie sa atinga niste competente care nu puteau fi afectate prin reducerea unor ore de la alte discipline”, a spus secretarul de stat, motivand astfel decizia reducerii numarului orelor de sport.
De asemenea, a fost redus la jumatate numarul de ore la a doua limba moderna, dar nu au fost afectate orele de limba romana. “Dar nu este uniformitate la toate planurile cadru, trei sau patru ore trebuia sa dispara de undeva”, a mai spus Pana. Ea a adaugat ca sunt peste 200 de planuri cadru, dar nu poate spune exact care este numarul total de ore reduse. “Cert este ca unii elevi aveau intre 32,34 si chiar 37 de ore pe saptamana si de anul viitor vor avea numai 30”, a conchis secretarul de stat in MECI.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut